Doorgaan naar hoofdcontent

De bibliotheek in de LEA

In korte tijd regende het primeurs in huize Scribbles. En dat allemaal vanwege de vijfde landelijke conferentie Lokale Educatieve Agenda. De wat? De LEA, u weet wel:
dat instrument om het lokaal onderwijsbeleid vorm en inhoud te geven na de wetswijzigingen in het onderwijs(achterstanden)beleid in 2006. Het een instrument voor gemeenten, schoolbesturen en overige partners om in ‘nieuwe verhoudingen’ (meer gelijkwaardige verhoudingen) tot gezamenlijke afspraken te komen over het onderwijs- en jeugdbeleid.
Dat dus. Die LEA waar wij als bibliotheek zo'n spin-in-het-web-functie kunnen hebben, maar die we maar moeilijk voor het voetlicht krijgen. Net zoals we het soms zo moeilijk vinden om aan te tonen dat het ertoe doet dat we er zijn en dat we ons ook op het onderwijs richten.

Onze partners van Kunst van Lezen zouden op die conferentie met een stand vertegenwoordigd zijn. En er was de mogelijkheid iets te vertellen tijdens een deelsessie. Doen? Ja, natuurlijk! Maar dan wel over alle programma's die we nu aanbieden en die er toe doen. Toen het ook nog om een pecha kucha bleek te gaan (ach u weet wel, zo'n Japans staaltje prietpraat), kwam de creatieve geest van Scribbles pas echt tot leven. Strakke tijd, strakke tekst, veel plaatjes en dat zo in elkaar schuiven dat de hele branche er z'n voordeel mee kan doen. Eitje!

Oké, m'n eerste pecha kucha dus. En die moet natuurlijk online, voor u. Daarmee werd dit avontuur ook gelijk m'n eerste screencast, m'n eerste youtube kanaal en m'n eerste video upload. Je maakt wat mee.

Hierbij dus mijn primeur, voor iedereen in de branche die even snel wil vertellen waarom er met ons zo goed valt samen te werken. De knop delen en insluiten staat tot uw beschikking. De volledige tekst vindt u hier.

Veel plezier ermee, namens alle medewerkers van Boekstart, de Bibliotheek op school, Biebsearch en de Openbare Bibliotheek Nederland.

Reacties

 1. Reacties
  1. @Thomas: Jij ook bedankt voor je blijvende inspiratie voor dit project.

   Verwijderen
 2. Dag Astrid,

  Dit staat als een huis en verdient veel publiek.
  chapeau!

  Stieneke Eising

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Stieneke: Bedankt, en aan dat publiek wordt volgens mij door de digi-tamtam wel gewerkt!

   Verwijderen
 3. Wauw, mijn complimenten.
  Mooie screencast en je hebt je fantastisch aan de tijd gehouden :D

  Carola Oldemaat
  Overijsselse Bibliotheek Dienst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Carola: Thanx, maar die tijd is toch wel vreemd hoor. Ik zat er steeds ruim onder en nu ga ik er toch echt overheen. Nou ja, gelukkig heeft deze film alle tijd.

   Verwijderen
 4. Schitterend!
  Kees Broekhof
  Sardes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Kees: Mooi! En nog veel mooier dat de filmstill steeds op jouw brochure blijft staan. Dat andere schitterende verhaal waar het allemaal om draait!

   Verwijderen
 5. RvdSnip is trots op je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Zus,
  Strak filmpje. Ik zie een tweede carrière...;-)
  Os

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Os: Ach, het zit in de familie hè. Maar dat wordt dan wel een derde carrière, beetje opletten jij.

   Verwijderen
 7. Complimenten! Jeanine Robberse

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet alleen mooi, maar ook heel bruikbaar!! Dank! Angélique de Kort

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Angélique: En dat was nu precies de bedoeling. Succes ermee!

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. @essen2punt0: Mede door wat aangeefwerk van de woeste La Essen ;-)

   Verwijderen
 10. Echt klasse Astrid! Fijn dat je het deelt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Compleet filmpje, niets meer aan toevoegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad, wat een goeie, zelfbewuste pecha kucha!
  Karin de Jong

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Karin: zelfbewust! Die is mooi, laten we dat ook vooral allemaal doen en zijn!

   Verwijderen
 13. U is een topper!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g