Doorgaan naar hoofdcontent

De bibliotheek in de LEA

In korte tijd regende het primeurs in huize Scribbles. En dat allemaal vanwege de vijfde landelijke conferentie Lokale Educatieve Agenda. De wat? De LEA, u weet wel:
dat instrument om het lokaal onderwijsbeleid vorm en inhoud te geven na de wetswijzigingen in het onderwijs(achterstanden)beleid in 2006. Het een instrument voor gemeenten, schoolbesturen en overige partners om in ‘nieuwe verhoudingen’ (meer gelijkwaardige verhoudingen) tot gezamenlijke afspraken te komen over het onderwijs- en jeugdbeleid.
Dat dus. Die LEA waar wij als bibliotheek zo'n spin-in-het-web-functie kunnen hebben, maar die we maar moeilijk voor het voetlicht krijgen. Net zoals we het soms zo moeilijk vinden om aan te tonen dat het ertoe doet dat we er zijn en dat we ons ook op het onderwijs richten.

Onze partners van Kunst van Lezen zouden op die conferentie met een stand vertegenwoordigd zijn. En er was de mogelijkheid iets te vertellen tijdens een deelsessie. Doen? Ja, natuurlijk! Maar dan wel over alle programma's die we nu aanbieden en die er toe doen. Toen het ook nog om een pecha kucha bleek te gaan (ach u weet wel, zo'n Japans staaltje prietpraat), kwam de creatieve geest van Scribbles pas echt tot leven. Strakke tijd, strakke tekst, veel plaatjes en dat zo in elkaar schuiven dat de hele branche er z'n voordeel mee kan doen. Eitje!

Oké, m'n eerste pecha kucha dus. En die moet natuurlijk online, voor u. Daarmee werd dit avontuur ook gelijk m'n eerste screencast, m'n eerste youtube kanaal en m'n eerste video upload. Je maakt wat mee.

Hierbij dus mijn primeur, voor iedereen in de branche die even snel wil vertellen waarom er met ons zo goed valt samen te werken. De knop delen en insluiten staat tot uw beschikking. De volledige tekst vindt u hier.

Veel plezier ermee, namens alle medewerkers van Boekstart, de Bibliotheek op school, Biebsearch en de Openbare Bibliotheek Nederland.

Reacties

 1. Reacties
  1. @Thomas: Jij ook bedankt voor je blijvende inspiratie voor dit project.

   Verwijderen
 2. Dag Astrid,

  Dit staat als een huis en verdient veel publiek.
  chapeau!

  Stieneke Eising

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Stieneke: Bedankt, en aan dat publiek wordt volgens mij door de digi-tamtam wel gewerkt!

   Verwijderen
 3. Wauw, mijn complimenten.
  Mooie screencast en je hebt je fantastisch aan de tijd gehouden :D

  Carola Oldemaat
  Overijsselse Bibliotheek Dienst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Carola: Thanx, maar die tijd is toch wel vreemd hoor. Ik zat er steeds ruim onder en nu ga ik er toch echt overheen. Nou ja, gelukkig heeft deze film alle tijd.

   Verwijderen
 4. Schitterend!
  Kees Broekhof
  Sardes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Kees: Mooi! En nog veel mooier dat de filmstill steeds op jouw brochure blijft staan. Dat andere schitterende verhaal waar het allemaal om draait!

   Verwijderen
 5. RvdSnip is trots op je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Zus,
  Strak filmpje. Ik zie een tweede carrière...;-)
  Os

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Os: Ach, het zit in de familie hè. Maar dat wordt dan wel een derde carrière, beetje opletten jij.

   Verwijderen
 7. Complimenten! Jeanine Robberse

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet alleen mooi, maar ook heel bruikbaar!! Dank! Angélique de Kort

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Angélique: En dat was nu precies de bedoeling. Succes ermee!

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. @essen2punt0: Mede door wat aangeefwerk van de woeste La Essen ;-)

   Verwijderen
 10. Echt klasse Astrid! Fijn dat je het deelt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Compleet filmpje, niets meer aan toevoegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad, wat een goeie, zelfbewuste pecha kucha!
  Karin de Jong

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Karin: zelfbewust! Die is mooi, laten we dat ook vooral allemaal doen en zijn!

   Verwijderen
 13. U is een topper!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.