Doorgaan naar hoofdcontent

Ah-ha Hold


Ik schuifel weer eens door de zaterdagdrukte bij de plaatselijke Ah-Ha. Op enig moment dartelen er twee medewerkers langs me heen. Ik vang hun bijscholingsgesprek op.

"Volgende keer moet je ze naar de Etos sturen!"
"Huh? Wat? ... [mompelmompel]"
"Naar de Etos. Je moet ze naar de Etos sturen!"
"Huh? Hebben ze toch ook... [mompelmompel]"
"Niet naar de Kruidvat. Je moet ze naar de Etos sturen!"
"Hoezo dan?"
"Dat is ook Ahold!"
"Ah! Oh!"

Reacties

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N