Doorgaan naar hoofdcontent

Basisbehoeften


Ik maak weer eens een lange treinreis door het land. Stilte coupé, altijd spannend. Maar het gaat heel lang goed. Tot er op de terugweg in Almelo een stel scholieren instapt. Ze zitten nog vol van de dag en hebben geen oog of oor voor de wereld om hen heen. Gezellige kwibbel-kwebbel-kakeldames. Ach ja, zo gaat dat. Het is nog maar een klein stukje, ik ben mild, laat ook maar.

Vlak voor we uitstappen beginnen ze over de soorten treinen. Eén van de dames reist normaal altijd met dat k*ttreintje naar Zwolle. Die heeft niet eens wifi! "Stel je moet naar Amsterdam, dan zit ik eerst tot Zwolle in dat ding en de trein daarna heeft ook niks. Dan heb je gewoon twee en een half uur geen wifi. Dat is toch raar?!"

Nee, twee en een half uur geen klets aan je kop, dát is pas raar...


Reacties

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat