Doorgaan naar hoofdcontent

Valkuil


Ik bel op om haar te feliciteren met haar 74ste verjaardag. Natuurlijk vraag ik hoe het gaat.

Nou... Het gaat. Ik ben gisteren gevallen.
- Hè? Wat nu dan!

Ja nou, we liepen in de stad, door dat ene smalle tussendoor straatje. Maar ja, dat was opgebroken. Er stond wel een hek voor dat je er niet doorheen mocht, maar ja, iedereen liep er gewoon langs, dus wij gingen er ook achteraan.
- Eh ja, logisch hè...

Nou ja... het was dus ook helemaal donker enzo. Je zag echt helemaal niks.
- Nee, er werd gewerkt. Geen doorgang, geen licht.

Ja, dat weet ik wel, maar ja... Nou, en toen maakte ik een misstap en viel ik zo in een diepe kuil.
- Hè?! Een kuil? Joh!

Ja, heel eng. M'n bril was he-le-maal stuk, die heeft de klap tegen m'n gezicht opgevangen. En die was net nieuw! Nou ja, het had nog veel erger gekund. De vorige keer, toen ik bijna net zo viel, had ik m'n sleutelbeen gebroken, weet je nog?
- Ja natuurlijk. Joh, je hebt nu dus gewoon onwijs veel geluk gehad.

Ja, maar ik heb wel overal spierpijn hoor. Maar goed, wij terug naar de opticien en die was heel lief. Ik stond helemaal te trillen, dus ik kreeg gelijk een glaasje water. En hij heeft een reserve bril geregeld.
- Goh, wat een toestand. Wat een schrik.

Ja nou, maar goed, we waren dus op weg naar die vrienden die daar achter wonen. Dus toen ik eenmaal was bijgekomen moesten we weer langs dat paadje. Maar...
- Pardon?!

Ja, nou, maar nu keken we natuurlijk extra goed uit hoor. We waarschuwden zelfs nog twee mannen die achter ons aanliepen en die bijna in precies diezelfde kuil vielen.
- Wat?! Je hebt net bijna je nek gebroken en je loopt gewoon op trillende benen weer door het donker, langs een waarschuwingsbord, en een gevaarlijke kuil!

Ja nou ja, maar anders moesten we echt he-le-maal omlopen!
- ...

Oké, ik weet, je moet ze een keer loslaten. Ik hoop alleen maar dat ze de wereld door een betere bril gaat zien en ik straks nóg een keertje kan bellen om haar te feliciteren.

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.