Doorgaan naar hoofdcontent

Zijn wijZijn wij voor elkaar op aarde
gemaakt om voor elkaar op aarde
gemaakt te zijn en daarin soms naakt
te zijn en soms zonder schaamte

te kunnen zeggen: ik heb je lief
met zachte ironie om die misplaatste
maar daarom niet minder ware woorden
en erin te geloven

dat er lovenswaardigs is
zij het aandoenlijk ondoenlijk
om ons daaronder te scharen

om te bewaren wat bewarenswaardig
uit talloze miljoenen opdoemt
en even onbegrijpelijk verdwijnt

tot de dood ons benijdt,
amen?


Door: Hagar Peeters
Uit: Wasdom (2011)

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g