Doorgaan naar hoofdcontent

Levenslied

Plaat draait, rond en rond.
Arm daalt, naald zoekt groef.
Muziek klinkt, kleuren mengen.

Na de laatste tonen tilt arm zich op,
trekt zich terug en daalt weer neer.
Naald zoekt groef.
Zelfde ronde, nieuwe kansen.

Soms blijft naald hangen,
zit er een gat in de weg,
heeft arm een zetje nodig,
waarna de muziek hervat.

Rond en rond.

Alleen het wisselen van de plaat
doet een ander lied klinken.
Om het draaien te stoppen
shut power off.

Astrid


Foto

Reacties

 1. Just keep on turnin' and change your tune ;-) dank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het leven is gewoon krktk
  Het leven is gewoon krktk
  Het leven is gewoon krktk
  Het leven is gewoon krktk
  Het leven is gewoon krktk
  Het leven is gewoon krktk
  Het leven is gewoon krktk
  krktk krktk
  gewoon te mooi om in een groef te laten hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, mooi!

  Ik zie als metafoor voor het levenslied graag een labyrinth. Als je daar doorheen loopt lijkt het of je op dezelfde plekken terecht komt, maar dat is niet zo! Je bent een ronde verder op weg naar de kern (of de uitgang zo je wilt :-)) Vind ik wel een troostrijke gedachte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Marina: Ja, die is ook mooi! Maar ik vind mezelf vooral soms net een ouwe grammofoon, vandaar deze vergelijking.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.