Doorgaan naar hoofdcontent

Een jaar vol kwaliteiten


Oplettende lezers hebben vast gezien dat we de laatste 1,5 jaar samen veel ontdekkingen heb gedaan. Ik begon namelijk halverwege 2010 met het wekelijks posten van een inspirerende ontdekkaart. En als het goed is hebben alle ontdekvragen bij u en mij tot meer inzichten geleid. Ik vond ze in ieder geval soms heel mooi en moeilijk, maar ook zeker leerzaam. Waarbij ik maar gelijk toegeef dat ik niet elk antwoord evenveel aandacht heb gegeven als soms wel had gemoeten.

In 2012 pak ik het anders aan. Geen lastige vragen, maar elke week de kans om onze innerlijke metgezel aan te spreken. Die metgezel zal ons een kwaliteit voorhouden die we eens wat extra aandacht zouden moeten geven. Ik heb namelijk een doosje vol lieve engeltjes, of liever gezegd een doosje vol mooie kwaliteiten en intenties die u en ik allemaal bezitten.

Door voor even weer bewust aandacht aan zo'n kwaliteit te besteden ontstaat meer verbinding met de intenties van de goden, van de hemel, en sterkt je vermogen in je eigen kracht te staan en aanwezig te zijn in het hier en nu. Deze metgezellen ondersteunen als je voortgaat op een pad te midden van veranderingen, zodat je het nieuwe in je leven tegemoet kunt treden met openheid, sensitiviteit en liefde. En ze bevorderen onze gezamenlijke bijdrage aan wereldvrede, harmonie en wijsheid. Echte Scribble-kaartjes dus!

Hoe pakken we dit aan? Heel eenvoudig.
Ik trek elk weekend - geheel volgens de kracht van de synchroniciteit - een mooie kwaliteit en plaats deze samen met een inspirerende boodschap op dit blog. Voor u is dit enkel een uitnodiging om met die boodschap naar binnen te gaan en deze het zaad te laten zijn voor uw gedachten. Word even stil, verwelkom alle gedachten, herinneringen of beelden die zich het eerst aandienen, denk er even over na en laat datgene wat het ook voor u betekent helderder worden. Voel dan hoe u deze kwaliteit de komende week waarmaakt. Ervaar hem als een kameraad op weg, die u helpt en ondersteunt om uw hoogste potentieel aan de oppervlakte te laten komen.

Denk er gedurende de week aan om contact te maken met uw kwaliteit of intentie. Zie uit naar diens aanwezigheid en het zal zich niet alleen uitdrukken in uw eigen handelen, maar ook in dat van anderen. Want hoe meer u zich bewust open stelt voor de aanwezigheid van deze kwaliteit, hoe meer u die ook zult ontvangen.

Doen? Mooi!
De eerste kwaliteit die ik trok vond ik gelijk wel toepasselijk voor deze start van een fris nieuw jaar. Want we zijn weer even wakker geschut over ons gemis aan schoonheid en mededogen door Youp, de gelukkige nieuwjaarswensen schieten weer over twitter en facebook voorbij, we hebben het echt wel weer heel goed voor met elkaar. Op deze eerste dag van het nieuwe jaar. Zoals altijd. En morgen? Weer het masker op en gewoon in de file naar kantoor, handjes schudden en weer terug naar alle stapels die we voor de feestdagen hadden achtergelaten? Dacht het niet. Het mag soms best wat langer duren met al die vriendelijkheid en broederschap, we zijn tenslotte één grote familie met elkaar.

Ik wens u dit jaar veel mooie kwaliteiten, intenties en bewuste aandacht toe. Volgens mij gaan we daar echt allemaal een beetje beter van worden!

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.