Doorgaan naar hoofdcontent

Help mee onze vredesvlam te verspreiden


Het is alweer een jaar of twee geleden dat ik hier voor het eerst berichtte over het initiatief van de Stichting Wereldvredesvlam Twente om een Word Peace Flame in Enschede te realiseren. Inmiddels verzorg ik voor deze stichting de website, de boekhouding en allerlei noodzakelijke klussen om te helpen deze ambitie te realiseren. En wie een beetje heeft opgelet weet dat we inmiddels een kleine mijlpaal binnen handbereik hebben. Op 21 maart zullen we een eerste vredesvlam onthullen in woon- en leefgemeenschap De Wonne in Enschede.

Publiciteit en draagvlak
Hoe dat zo is gekomen stond deze week in de Twentsche Courant en sinds vandaag op onze website. Zo'n artikeltje kan natuurlijk nooit kwaad om wat meer naamsbekendheid te krijgen. Onlangs waren we ook al even te horen in een nieuwsuitzending op Radio Enschede, hebben we een afspraak om daar nog eens terug te komen en inmiddels heeft zich al een derde basisschool gemeld om met het lespakket Lopend vuurtje te gaan werken. Kortom, we gaan als een speer!

Help mee aan vrede!
Maar we zijn er nog niet, financieel gezien dan. We hebben namelijk nog zo'n 4000 euro nodig om deze mooie vlam, als symbool van licht en vrede in de wereld, in je omgeving en in jezelf, te realiseren. Dus we hebben een paar leuke acties bedacht en ik dacht 'kom, die volgers van mij, die dragen deze vlam ook vast wel een warm hart toe'.

Om ons te steunen kunt u verschillende dingen doen:

  • Volg ons op Twitter en/of facebook en verspreid onze berichten.
  • Nodig vrienden uit uw eigen netwerk uit ons ook te volgen. Gezellig!
  • Doneer een klein bedrag voor een virtuele vredesvlam en vul daarmee onze virtuele donateursgalerie.
  • Doneer een klein bedrag om deel te nemen aan het acht weken durende programma Wereldvrede in zicht. Vanaf 26 maart krijgt u dan elke dag een korte overweging en opdracht om met mooie thema's rondom vrede te werken.
  • Word donateur voor een bedrag naar keuze aan onze stichting of de landelijke World Peace Flame Foundation.
  • Of steun ons door mee te denken over andere leuke acties of promotiecampagnes. Alle suggesties, tips of mooie ideeën zijn welkom!

Volgens mij gaan we hier uiteindelijk een hele mooie vlam van maken en is dat het begin van een bijzondere energie die zich over de stad en de regio zal verspreiden. Want zo werkt dat nu eenmaal, hoe meer mensen aan hetzelfde denken of werken, hoe meer dat de werkelijkheid wordt. We gaan het meemaken.

En alvast bedankt voor uw persoonlijke bijdrage, in welke vorm dan ook!

Reacties

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat