Doorgaan naar hoofdcontent

Kanjers

Morgen is alweer de laatste dag van de boekenweek. Het einde van Gouden tijden en Zwarte bladzijden. We hebben weer even wat mooie boeken in het zonnetje gezet. En daar deed Bieblog Hengelo ook flink aan mee dit jaar. Hebt u ze gezien?

Kan bijna niet missen hoor, want elke dag hebben we de persoonlijke favoriet van twee bekende Hengeloërs en een paar bibliotheekcollega's gepubliceerd. Met een mooie foto natuurlijk, gemaakt door Dianthe Forkink en Agnes Westerhuis. De hele serie kunt u hier nog eens nalezen.

En die leuke biebloggers dan? Die redactie die inmiddels alweer een paar jaar trouw regelmatig een boek, film, cd of activiteit onder de aandacht brengt? Ja, die heeft zich natuurlijk ook op de foto laten zetten.

Dus, wilt u nu wel eens weten wie er toch achter al die leuke post zitten (want ze zijn echt niet allemaal van mij hoor, zoals sommige twitter- en facebookvolgers wel eens lijken te denken), klik hier en lees mee!

Reacties

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer