Doorgaan naar hoofdcontent

Synchroniciteit


Tijdens mijn weekendje Yoga & Ayurveda in (best-wel-ver-weg) Domburg, komen we onder het eten te praten over stilte-retraites. Dat zorgt altijd voor wat ongemakkelijke hilariteit, zelfs in zo'n groep als deze. "Helemaal niet praten? Zóveel mediteren? Is dat nog leuk?" Nou, dat hangt een beetje af van welke vorm je kiest.

Als kleine deskundige vertel ik dus over mijn ervaringen met een milde midweek met Kris en Tijn Touber en het strakkere programma van Centrum Zijnsoriëntatie. Ik vertel over het eeuwige-liefdespaar Kristijn, en hoe zij samen op een bijzondere manier fijne, 'begeleide' stiltes bieden. En ik deel mijn eigen vreugde die ik voelde tijdens de week in het Vlaamse klooster Rosario. Waar het stevige programma, in combinatie met de unieke plek en fantastische keuken, me veel goeds brachten. Genoeg om er dit jaar (kan-niet-wachten) weer naar terug te gaan. Nou, de groep was nog niet echt om, maar het klonk in elk geval beter dan tien uur mediteren op een dag.

Na het eten lig ik even (in-stilte) op bed en check heel non-yogi m'n mail. Ik heb twee berichten.

Een nieuwsbrief van Kris en Tijn, die begint met:
Beste vrienden en bekenden, dit is de laatste nieuwsbrief van Kristijn. Na tien jaar te hebben samengewoond en samengewerkt, hebben we besloten onze eigen wegen te gaan. We doen dat in liefde en vanuit nieuwsgierigheid naar wat het leven voor nieuwe avonturen zal brengen.
Nou moe...

En een nieuwsbrief van Centrum Zijnsoriëntatie, met het volgende verzoek:
Het komt wat ons betreft nog te veel voor dat mensen voor het eerst op de website van het Centrum komen en verzuchten: “Ik wist niet dat dit bestond. Had ik dat maar eerder geweten.” Als Centrum willen wij heel graag bekend zijn bij de mensen voor wie wij iets kunnen betekenen. Dat zijn er waarschijnlijk veel meer dan die we vandaag de dag bereiken en mijn vraag aan jou is of je ons wilt helpen zodat die mensen ons vinden.
Dus.

Hoe alles samenkomt in één maaltijd en één blogje. Volg de linkjes als je meer wilt weten of zoek me online op. Als je nog op zoek was naar een teken? Dit is het. Het moest zo zijn.

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.