Doorgaan naar hoofdcontent

Fruitmand

Op die enorme onderwijsbeurs scoor ik één klein weggevertje van een educatieve uitgeverij. Ze noemen het hun appeltjes. Een rood stoffen bolletje, met iets van een groen blaadje eraan en een groen koordje dat voor een steeltje door kan gaan. Als je alles binnenstebuiten uitvouwt heb je ineens een handig tasje. U kent ze wel!

Ik zeg: 'maar dit zijn tomaten!' Hij vindt het prima. Ik ook, want ik weet een collega die wel iets heeft met tomaten. Het bolletje gaat mee. Als grapje voor de collega en als weggevertje voor op de algemene liefhebberstafel in de koffiekamer. Het ziet er grappig uit.

De verwarring is compleet als iemand ineens vraagt: 'Wat is dat eigenlijk voor aardbei?'
Je maakt zo snel fouten.

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.