Doorgaan naar hoofdcontent

Vrije tijd is zó duur


Thuisblijven lekker goedkoop? Mooi niet. Veel vrije tijd, een ontspannen lichaam en een opgeruimd hoofd doen je namelijk al die dingetjes kopen waar je tijdens het 'werkzame leven' niet de moeite voor neemt. En die je ook eigenlijk helemaal niet nodig hebt, maar daar gaat het niet om. Het geeft wel een fris en nieuw gevoel, dat gerommel in huis.

Maar aan alle pret komt een einde. De knip gaat dicht, de agenda weer open. Een vol jaarwerkplan wacht op me. Evenredig aan het opvoeren van m'n leefritme, staat het afnemen van m'n blogfrequentie en leeskilometers, ben ik bang. En begint de zoektocht weer naar die mooie balans. Dit seizoen ga ik 'em vinden, ik voel het!

Reacties

 1. Heel herkenbaar, ik geef tijdens mijn vakantie ook altijd veel te veel geld voor rommel uit, maar het heeft ook iets leuks. En dat met je blogfrequentie zullen we nog zien! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ja, en dan die uitverkoopjes hè ;-)
  Als ik weer gewoon om de dag blog en jij doet er 4 tegelijk in het weekend, win jij het toch echt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar kwantiteit staat niet altijd gelijk aan kwaliteit =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daarom wissel ik gouden randjes en niemendalletjes gewoon af ;-)
  (of is dat te lastig voor je duits/engels/nederlandse vocabulair!)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat