Doorgaan naar hoofdcontent

Met trots: Bibliotheek Hengelo 90 jaar

Stel je voor...
Je werkt bij een ambitieuze bibliotheek, je hebt die cursus gevolgd en op je jaarwerkplan staat... Nee wacht, die grap kennen we nu wel, dit keer gaat het over iets anders. Die ambitieuze organisatie waar ik werk, die bestaat in september 90 jaar.

Wat doe je dan...
Dan ga je met een paar enthousiaste collega's bij elkaar zitten, je combineert bruisende PR-activiteiten met actuele ontwikkelingen en je vergeet natuurlijk je eigen personeel niet.

En voila...
Namens mijn jarige bibliotheek presenteer ik met trots

September Jubileummaand


In aanloop naar de openingsfeestdag zijn al twee acties gestart.
 • Zaterdag 15 augustus was een fotoshoot op de markt in Hengelo. Bij Wies kunnen we het succes daarvan zien en lezen. Iedereen laat op zijn foto zien hoe hij 'de bibliotheek in zich heeft'. Het beeldmateriaal gaan we gebruiken voor flyers, posters en soortgelijk publiciteitsmateriaal. Ik ben benieuwd naar al die gezichten van de bibliotheek.
 • Ook kan iedereen vanaf nu stemmen op het mooiste boek uit de Top 90 van de afgelopen 90 jaar. De shortlist bevat misschien niet uw echte topper, maar er zit vast wel iets tussen dat u heeft geraakt. Laat het ons weten en maak kan op €90,- aan boekenbonnen.
 • Natuurlijk besteden we op Bieblog Hengelo ook aandacht aan die Top 90. Tot aan de bekendmaking van de winnende titel blogt de redactie over haar favoriete boeken uit de afgelopen 90 jaar.

De grote feestdag is op woensdag 9 september. Ja, we konden het niet laten een beetje te spelen met alle negens die in dit jubileumjaar samenvallen. Ik ga niet alles verklappen, maar er valt natuurlijk wat te winnen, er zijn belangrijke en leuke genodigden, we starten met een baby-actie, een ledenactie en het uitdelen van ons jubileumboek, onze 90-jarige bibliotheekleden worden in het zonnetje gezet en het mooiste boek van de afgelopen 90 jaar wordt bekend gemaakt.

Maar wat ik eigenlijk nog veel spannender vind, is dat die middag ook onze vernieuwde begane grond wordt geopend. Mark Deckers schreef al hoe het winkelconcept in Zwolle-Zuid hem een kippenvel-ervaring bezorgde. Ik hoop dat we dat een beetje kunnen evenaren. Er wordt in ieder geval heel hard aan gewerkt. En na de begane grond gaan we gewoon door met de 1e en de 2e verdieping. Een impressie van hoe het er uit komt te zien wil ik u niet onthouden. En u bent natuurlijk van harte uitgenodigd om tijdens of na ons feestje de nieuwe 'winkel' in real life te beleven.

Oh ja, en na al dat harde werken mag het personeel ook een dagje op stap. Met o.a. een bezoek aan Beeld en Geluid en een etentje bij Jamie Olivers Fifteen. Cool! Rest mij nog maar één ding:

Gogo Hengelo,
op naar de 100!

Reacties

 1. Gefeliciteerd!
  Wat een mooi programma zeg, (En ik kom zeker wow-en wanneer de nieuwe inrichting kom bewonderen :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, Astrid! 90 Jaar en er nog zo jong uitzien :-)
  Ben het met @Essen eens: het is een mooi programma. Ik heb je mooie post ook doorgetwitterd via JeBibliotheek

  Groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Wilma: Bedankt voor je twitter. En ja, die anti-age-face-lift-crème doet wonderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Astrid,
  Een vraag: kan ik je blog volgen zonder dat ik meteen het geluid (van "stella") krijg?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @AvA: Ja, dat kan. Daarvoor moet ik eerst een mooie dvd bekijken en dan de trailer weer gewoon van YouTube halen. Is inmiddels geregeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Astrid,

  Ik sluit me aan bij mijn voorgangers. Gefeliciteerd!! Ik heb de slideshow bekeken en het ziet er indrukwekkend uit. Als ik ooit naar De Oost ga, kom ik een kop koffie bij je halen! Ik zie dat het aantal volgers gestaag groeit, dat betekent volgens mij dat je boeiende en interessante zaken bespreekt. Ik kijk in ieder geval telkens vol spanning uit naar je nieuwe onderwerp en ben dus inmiddels een trouwe volger ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Tom, dank voor je complimenten en je trouwe 'gevolg'. Schroom niet naar me te vragen als je in de buurt bent. Hier nog een leuke site, met tips om meer volgers te krijgen en je blog te professionaliseren. Als je even door alle biebtermen heen leest, zit er voor jou ook vast wel iets interessants tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, wat kan ik dan nog toevoegen na al die mooie woorden?

  Nou in elk geval heel veel succes met de voorbereidingen voor het komend feestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank Hetty, het wordt vast een leuk feestje. En er komen vast mooie foto's van onze nieuwe 'winkel' om zelf te bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer