Doorgaan naar hoofdcontent

Alles is Liefde presenteert: de Bloggids

Lang geleden - veel te lang naar mijn gevoel - heb ik geschreven over de voortgang van die vijf 'wilde ideeën' die onze Overijsselse Alles-is-Liefde-crew had bedacht. Sommige ideeën waren al opgestart of ingepland, anderen waren nog in ontwikkeling. Inmiddels is onze eigen twittershow alweer bijna vergeten. Evenals de provinciale uitrol die daarop zou volgen. Hoe zit het met de interesse daarvoor jongens?

Gister zag ik ineens een tweet voorbij komen met een link naar een nieuwsberichtje op de nieuwe website van de Overijsselse bibliotheken. Dat bericht ging over de Bloggids. Hé, die was toch ook van onze crew? Ja, dat klopt! En die is dus nu echt klaar? Ja, weer helemaal goed. Hoe zat het ook alweer? Simpel, die Bloggids bevat een verzameling webblogs met interessante en leuke informatie voor iedereen die van de bibliotheek en van boeken houdt. Makkelijk toch? En zeg nou zelf, hij is toch echt heel mooi geworden.

Bijna nog mooier is de widget die je er gratis bij krijgt en die iedereen die dit leest nu natuurlijk op z'n eigen weblog gaat zetten. Met dank namens de crew!


En de rest van die 'wilde ideeën'? Tja, ons interactieve 2.0-verhaal Interwrite loopt zo te zien gewoon door. Het verhaal groeit nog steeds en wordt naar verwachting in het najaar afgesloten. Maar voor de rest zou ik het eerlijk gezegd niet weten. Als ik zelf niet zo druk was met m'n eigen project zou ik hierbij bijna een oproep doen aan m'n lieve Liefde-collega's om dat gezamenlijke enthousiasme weer eens te bundelen en bij elkaar te komen voor een creatieve en inspirerende afsluiting van dit seizoen.

Reacties

 1. Bloggids staat en we zijn er trots op. De twittershow is een succes en moet naar mijn mening zo snel mogelijk verder worden uitgerold. Met Erwin Karst sprak ik vorige week over de mogelijkheden van Spotify en ook na het lezen van het blog van Marc over extra ding 2 web2.0 “het is interessant om te brainstormen wat hier allemaal nodig is” dacht ik direct weer aan onze crew. Bij mij kriebelt het dus nog steeds. Ik weet dat we allemaal druk zijn, de ontwikkelingen in bibliotheekland gaan razend snel en veel leden van ons team zijn hier nauw bij betrokken. Toch stel ik voor dat jou oproep staat, komende week zal ik in een mailing versturen met de vraag of er voldoende draagvlak is voor een nieuwe bijeenkomst. Reacties via deze blog zijn van harte welkom.
  Een bijeenkomst als afsluiting van dit seizoen gaat dit denk ik niet meer lukken, de evaluatie bijeenkomst van de Bloggids hebben we al over de vakantie heen moeten tillen, Maar september zou toch moeten lukken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @diriwout: Mijn zegen heb je, september is ook een mooie maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top! Mooi resultaat!
  En in september moet er wel een gaatje te vinden zijn toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie mijn blog voorbijkomen onder 'Biblioblogs'. Is het mogelijk me daarvoor af te melden? Ik heb me bij 'nlbiblioblogs' laten uitschrijven omdat ik vind dat mijn blog geen biblioblog is, maar nu duikt het toch weer als zodanig op... Weet jij wat ik daaraan kan doen of wie ik kan vragen er iets aan te doen? Of is het gewoon iets waar ik maar mee moet leren leven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @schrijver: Hier staat het mailadres van de redactie voor op- en aanmerkingen. Maar toch jammer, een vermelding genereert waarschijnlijk wel bezoekers, waarmee je mogelijk fijn in discussie kunt gaan als ze reageren, en de redactie vond je kennelijk genoeg biblioblogger om je op te nemen. Ik zou je gewoon lekker laten staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. schrijverdezes6 juni 2010 om 19:02

  Dankjewel voor deze info. Enkele jaren tot 'nlbiblioblogs' gerekend worden heeft me voor zover ik kan nagaan geen extra reacties opgeleverd, maar het belangrijkste is dat ik mezelf geen biblioblogger vínd en het niet prettig vind onder valse vlag te varen. Ik zal de redactie dus vragen me te schrappen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.