Doorgaan naar hoofdcontent

Scribbles is om

Ik heb het een tijdje uit kunnen stellen, maar als een plaatselijke collega je zo'n schattige Panda Poken aanbiedt, dan moet je wel door de knieën.

Dus ja, ook Scribbles poked.


Bibliotheek Zwolle was de eerste die een poken meetup organiseerde. In samenwerking met een middelbare school en ook nog eens gekoppeld aan maatschappelijk stages. Het kreeg veel publiciteit.

In Enschede wilden ze niet achterblijven. King of Poken Jilles Groenendijk was ingevlogen om de gadgets aan de man te brengen. Zij maakten voor deze meetup gebruik van een andere koppeling: Valentijnsdag. Ik had het niet beter kunnen verzinnen!

Natuurlijk denken we nu in Hengelo ook na over een leuke actie. Dus gaan we eerst zelf eens ontdekken hoe dat precies zit met zo'n poken. Wat voor leuke dingen je er allemaal mee kunt doen. En hoe je dit als bibliotheek zou kunnen inzetten. Maar, onder ons gezegd, niet te lang nadenken jongens. Gewoon doen. De mogelijkheden dienen zich vanzelf wel aan.

Reacties

 1. Ik vind het een grappig gadget. Leuk om visitekaartjes (=informatie) uit te wisselen. maar... dan kun je dus ook informatie over andere zaken uitwisselen, over een auteur bij een schrijversontmoeting, over....vul in en kleur de plaatjes. Wiezer wordn met 'n pooooookn.
  En dan zorg je natuurlijk dat die schrijver ook een poken krijgt van de bibliotheek. Kun je lekker poken met een beroemdheid ;-)
  Nou ja... gewoon doen dus. Anders is de poken alweer ingehaald door iets anders.
  Groetn Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft een hoog knuffelgehalte. Zal vermoedelijk op middelbare scholen wel een hit worden. Ik wil er ook 1; is 'ie ook bij de HEMA te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @wies: gewoon doen dus!

  @eazy: Volgens mij is dat juist een beetje het net-niet-hype-zijn-probleem, hij ligt (nog) niet in de gewone winkels. Maar als je even bij de bieb naar binnen loopt en vraagt naar een Poken (of naar Jouke) dan gaat dat vast goedkomen. Zo niet, geef een gil, dan regel ik er één voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Astrid, da's mooi dat je om bent en wat Wies ook zegt: gewoon iets doen, straks is het over misschien.

  @eazy: kun je gewoon bij Jilles bestellen hoor. Ik heb er ook nog wel 1, maar daar heb ik al mee gespeeld, dus heb je niks meer aan (en ik waarschijnlijk ook niet trouwens).

  Overigens had ik een groene voor Astrid achtergehouden (weet niet hoe die heet), maar ze eiste op zeer hoge toon (bibliotheekbezoekers werden er erg onrustig van) een panda. Gelukkig kan ik de groene ruilen voor een panda, anders was het leed niet te overzien geweest.

  Ik vond de meet up geslaagd. Niet alleen was bieb Hengelo ruim aanwezig, maar heb ook kennis mogen maken met een paar creatievelingen waar ik in mijn werk nog weeens wat aan zou kunnen hebben denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb ook een Panda besteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En bedankt Jouke, daar gaat m'n goede naam. Volgens mij viel dat wel mee met die toonhoogte ;-)

  @eazy: goed zo, gaan we ook een keer poken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Astrid filmpje en foto's nu ook op onze site. Echte video komt eind van de week. Je wordt wereldberoemd in Twente (als je het al niet was natuurlijk).

  PS Nu nog even "op Twitter" en je hoort er weer helemaal bij!

  Wij zitten al op twitter
  http://www.twitter.com/biebenschede
  om te oefenen.

  Het werkt wel verslavend, maar jij hebt toch geen tv, dus....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Jouke: Ik neem aan dat je toestemming hebt geplaatst voor al die foto's en filmpjes? Ik zal het mailtje wel over het hoofd hebben gezien ;-)
  Twitter doe ik niet, echt niet. Juist omdat het verslavend is en ik mezelf te goed ken. Ik heb niet voor niets geen tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toestemming? Ja hallo: ik woon in Enschede-Zuid dus weet nergens van. Sue me! (Heb ik dat correct gespeltt?).

  Maarre: ergens is het toch wel kicken toch, al die media aandacht?
  En je staat er niet lullig op toch? Anders had ik het niet gedaan hoor (echnie).

  Verdere juridische procedures via Gerard (omdat ik in Zuid woon en het niet snap) svp.

  groeten van een collega

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kicken? Dat doe ik om hele andere dingen. Maar dat snap je vast niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee snappik nie:-)

  Groeten uit Enschede-Zuid en benieuwd naar jullie Poken-actie (ik kom, als dat nog mag dan natuurlijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Astrid. Even serieus weer. Twitter kan een belangrijke infobron zijn heb ik inmiddels ervaren. Dan hoef je zelf niet te "tweeten", maar maakt een account aan en volg je voor je vakgebied interessante mensen.
  Krijg je in snel tempo (naast beetje onzin) ook heel veel interessante info via linkjes enzo.
  Denk er maar eens over.
  Sprak hij wijs vanuit Enschede-Zuid :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ......bovendien kun je blogpostjes in je twitteraccount laten opnemen, wat meer verkeer genereeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja! Ook dat. Geen foto's gemaakt trouwens vandaag eazy?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Jouke en Eazy: Ik krijg inderdaad iets mee over snel en veel info uit interessante hoek (twitterende ministers bijvoorbeeld) en meer verkeer naar je blog is reuze leuk natuurlijk... Maar het is juist dat bijhouden, meelezen, meetweeten (wat je toch gaat doen) waar ik mezelf een beetje tegen wil beschermen. M'n altijd openstaande mailbox zit inmiddels al in m'n broekzak, bloggen en feeds volgens kost ook tijd (want negeren vind ik heel moeilijk) en ik wil ook nog wel eens een boekje kunnen pakken of gewoon even naar buiten. Met 36 werkuren en een huishouden om te onderhouden, wordt Scribbles nog een druk baasje ;-)

  Als ik straks ben bijgekomen van de blogkermis zal ik me eens serieus op dat twitter storten, maar ik beloof niks!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N