Doorgaan naar hoofdcontent

Scribbles is om

Ik heb het een tijdje uit kunnen stellen, maar als een plaatselijke collega je zo'n schattige Panda Poken aanbiedt, dan moet je wel door de knieën.

Dus ja, ook Scribbles poked.


Bibliotheek Zwolle was de eerste die een poken meetup organiseerde. In samenwerking met een middelbare school en ook nog eens gekoppeld aan maatschappelijk stages. Het kreeg veel publiciteit.

In Enschede wilden ze niet achterblijven. King of Poken Jilles Groenendijk was ingevlogen om de gadgets aan de man te brengen. Zij maakten voor deze meetup gebruik van een andere koppeling: Valentijnsdag. Ik had het niet beter kunnen verzinnen!

Natuurlijk denken we nu in Hengelo ook na over een leuke actie. Dus gaan we eerst zelf eens ontdekken hoe dat precies zit met zo'n poken. Wat voor leuke dingen je er allemaal mee kunt doen. En hoe je dit als bibliotheek zou kunnen inzetten. Maar, onder ons gezegd, niet te lang nadenken jongens. Gewoon doen. De mogelijkheden dienen zich vanzelf wel aan.

Reacties

  1. Ik vind het een grappig gadget. Leuk om visitekaartjes (=informatie) uit te wisselen. maar... dan kun je dus ook informatie over andere zaken uitwisselen, over een auteur bij een schrijversontmoeting, over....vul in en kleur de plaatjes. Wiezer wordn met 'n pooooookn.
    En dan zorg je natuurlijk dat die schrijver ook een poken krijgt van de bibliotheek. Kun je lekker poken met een beroemdheid ;-)
    Nou ja... gewoon doen dus. Anders is de poken alweer ingehaald door iets anders.
    Groetn Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft een hoog knuffelgehalte. Zal vermoedelijk op middelbare scholen wel een hit worden. Ik wil er ook 1; is 'ie ook bij de HEMA te koop?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @wies: gewoon doen dus!

    @eazy: Volgens mij is dat juist een beetje het net-niet-hype-zijn-probleem, hij ligt (nog) niet in de gewone winkels. Maar als je even bij de bieb naar binnen loopt en vraagt naar een Poken (of naar Jouke) dan gaat dat vast goedkomen. Zo niet, geef een gil, dan regel ik er één voor je!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Astrid, da's mooi dat je om bent en wat Wies ook zegt: gewoon iets doen, straks is het over misschien.

    @eazy: kun je gewoon bij Jilles bestellen hoor. Ik heb er ook nog wel 1, maar daar heb ik al mee gespeeld, dus heb je niks meer aan (en ik waarschijnlijk ook niet trouwens).

    Overigens had ik een groene voor Astrid achtergehouden (weet niet hoe die heet), maar ze eiste op zeer hoge toon (bibliotheekbezoekers werden er erg onrustig van) een panda. Gelukkig kan ik de groene ruilen voor een panda, anders was het leed niet te overzien geweest.

    Ik vond de meet up geslaagd. Niet alleen was bieb Hengelo ruim aanwezig, maar heb ook kennis mogen maken met een paar creatievelingen waar ik in mijn werk nog weeens wat aan zou kunnen hebben denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb ook een Panda besteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En bedankt Jouke, daar gaat m'n goede naam. Volgens mij viel dat wel mee met die toonhoogte ;-)

    @eazy: goed zo, gaan we ook een keer poken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Astrid filmpje en foto's nu ook op onze site. Echte video komt eind van de week. Je wordt wereldberoemd in Twente (als je het al niet was natuurlijk).

    PS Nu nog even "op Twitter" en je hoort er weer helemaal bij!

    Wij zitten al op twitter
    http://www.twitter.com/biebenschede
    om te oefenen.

    Het werkt wel verslavend, maar jij hebt toch geen tv, dus....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Jouke: Ik neem aan dat je toestemming hebt geplaatst voor al die foto's en filmpjes? Ik zal het mailtje wel over het hoofd hebben gezien ;-)
    Twitter doe ik niet, echt niet. Juist omdat het verslavend is en ik mezelf te goed ken. Ik heb niet voor niets geen tv.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Toestemming? Ja hallo: ik woon in Enschede-Zuid dus weet nergens van. Sue me! (Heb ik dat correct gespeltt?).

    Maarre: ergens is het toch wel kicken toch, al die media aandacht?
    En je staat er niet lullig op toch? Anders had ik het niet gedaan hoor (echnie).

    Verdere juridische procedures via Gerard (omdat ik in Zuid woon en het niet snap) svp.

    groeten van een collega

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kicken? Dat doe ik om hele andere dingen. Maar dat snap je vast niet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nee snappik nie:-)

    Groeten uit Enschede-Zuid en benieuwd naar jullie Poken-actie (ik kom, als dat nog mag dan natuurlijk).

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Astrid. Even serieus weer. Twitter kan een belangrijke infobron zijn heb ik inmiddels ervaren. Dan hoef je zelf niet te "tweeten", maar maakt een account aan en volg je voor je vakgebied interessante mensen.
    Krijg je in snel tempo (naast beetje onzin) ook heel veel interessante info via linkjes enzo.
    Denk er maar eens over.
    Sprak hij wijs vanuit Enschede-Zuid :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ......bovendien kun je blogpostjes in je twitteraccount laten opnemen, wat meer verkeer genereeert.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja! Ook dat. Geen foto's gemaakt trouwens vandaag eazy?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @Jouke en Eazy: Ik krijg inderdaad iets mee over snel en veel info uit interessante hoek (twitterende ministers bijvoorbeeld) en meer verkeer naar je blog is reuze leuk natuurlijk... Maar het is juist dat bijhouden, meelezen, meetweeten (wat je toch gaat doen) waar ik mezelf een beetje tegen wil beschermen. M'n altijd openstaande mailbox zit inmiddels al in m'n broekzak, bloggen en feeds volgens kost ook tijd (want negeren vind ik heel moeilijk) en ik wil ook nog wel eens een boekje kunnen pakken of gewoon even naar buiten. Met 36 werkuren en een huishouden om te onderhouden, wordt Scribbles nog een druk baasje ;-)

    Als ik straks ben bijgekomen van de blogkermis zal ik me eens serieus op dat twitter storten, maar ik beloof niks!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.