Doorgaan naar hoofdcontent

Voelen wat je lichaam vertelt


Terwijl het ene deel van Nederland juicht of vloekt bij de verkiezingsuitslag, zich afvraagt hoe het verder moet met dit land en voor een twitter-overload zorgt om al z'n zegjes met de wereld te delen, bereidt een ander deel van het land zich voor op de naderende voetbal-overload. Ondertussen zak ik onderuit op de bank, glijdt het allemaal wat langs me heen, heb ik m'n eigen innerlijk om even bij stil te staan.

Soms heb je dat hè, zo'n overload aan prikkels, gebeurtenissen of emoties. Soms is een flinke wandeling of een doos chocola voldoende, soms heb je net even wat meer nodig. Daar heb ik sinds kort de perfecte oplossing voor: een masserende vriendin. Die vriendin gaat gelukkig al een tijdje mee, maar zij heeft begin dit jaar haar oude werkomgeving verlaten om zich fulltime te richten op haar eigen massagepraktijk. Want daar heeft ze nu de welverdiende papieren voor. Kijk, dan ben je niet zomaar een vriendin, dan ben je in mijn ogen een moedige vriendin! Dus daar mag wel even over geblogd worden.

Haar Parelpraktijk voor massage en reflexie gaat nu eens niet over het losmaken van gespannen spieren. Dit gaat over bewustwording, ervaren, aandachtig voelen, een ontdekkingsreis in het grensgebied van lichaam en geest. Dit gaat over holistische massagetherapie. En laat die vriendin van mij daar nou heel goed in zijn. Dat is fijn voor iemand als ik, die zowel lichamelijk als geestelijk door kan denderen, zonder stil te staan bij hoe iets voor mij voelt, wat iets met mijn lijf en geest doet of hoe die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo heb ik al mogen ervaren hoe een hoofdmassage de geest tot rust brengt, hoe een been- of buikmassage lichtheid in bepaalde organen brengt en hoe een voetmassage het hele lichaam warm maakt. En vaak werkt het zelfs nog een paar dagen door. Maar dan moet je wel aandachtig blijven en niet weer gelijk op die automatische piloot doordenderen. Dat moet ik dus gewoon vaak oefenen. Gelukkig blijft die praktijk van haar er nog wel even.

Vanavond is zo'n avond dat ik m'n hele lijf wel weer wat aandacht mag geven. Het proefmonstertje voetencrème lag juist op zo'n moment te wachten. Zoals zij zal ik het niet kunnen, maar ik weet nog wel waar de pijnpunten zaten en wat met wat verbonden is. Veel tenen, Margriet, ik ga vooral die tenen masseren.

Bent u nieuwsgierig en kunt u wel wat aandacht en bewustwording gebruiken? Maak dan via margriet@parelpraktijk.nl een afspraak voor een kennismakingsmassage. Nu tegen een extra voordelig zomertarief! De praktijk ligt op loopafstand van station Gouda. Voor mij is die reis al een vast onderdeel van de behandeling, dat stelt het denderen lekker nog even uit. Ik kan u alleen maar aanraden het gewoon zelf een keer te ondergaan. En wens u een fijne ontdekkingsreis.

Update: Op 15 juni 2012 is Margriet afgestudeerd als massagetherapeut. Dat lijkt me zeker een felicitatie en een nieuw bezoekje waard!

Reacties

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.