Doorgaan naar hoofdcontent

Bieb Hengelo uitgewaaid

U hebt al vaker kunnen meegenieten met de avonturen die onze stoere (mannelijke) personeelsvereniging voor ons organiseert. Dit weekend was het weer raak. De PV bestaat dit jaar 25 jaar en dat moest gevierd worden. Met niet zomaar een bowlingcompetitie of workshop bloemschikken natuurlijk. Wat we wel gingen doen was een verrassing. Zeg maar gerust een Groot Geheim. Hoe we ook probeerden informatie boven tafel te krijgen - voor kledingadviezen of om gezondheidsredenen - de jubileumcommissie gaf geen krimp. We konden het doen met: geen hakken en regenkleding mee. Fijn.

Maar de cryptische omschrijving was voor mij wel duidelijk. Varen, dat gingen we doen. Vast lekker in zo'n fluisterbootje over de weerribben. Prima. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig, dus de stormpet ging mee. Mij kon niks gebeuren.

Tja, en dan sta je ineens met z'n allen in Galamadammen (zoek dat maar even op), tussen drie flinke skûtsjes en drie stoere schippers. Sommigen van ons helaas net iets te 'gezellig' gekleed. Zwemvest verplicht, sterke mannen aan de touwen, vrouwen plat op het dek (pas op je hoofd dames) en daar gingen we richting Heeg. Bankjes? Kussentjes? Drankje? Dacht het niet. Dit was het serieuze werk.

De heenweg zaten we vooral benedendeks opgevouwen bij elkaar op schoot, want er kwam een flinke bui overdrijven. Hulde voor de mannen die - met soms niet meer dan een regencape - aan de touwen bleven hangen. De terugweg was gelukkig droog, maar oei, de wind had er zin in. Ik zat op een echt wedstrijdschip, met echte wedstrijdschipper Henk. Dus we gingen in wedstrijdtempo door de golven en hingen soms bijna verticaal. Onze eigen Danny (die als schipper zeker niet zou misstaan!) zat helaas op zo'n langzame schuit. Maar ja, als je hobby fotografie is, dan zit je wel ineens eerste rang. Dus de mooie plaatjes hieronder tonen uw moedige Scribbles door de lens van haar fijne collega.

Weer eenmaal veilig geland ging de reis verder naar Albergen voor een heerlijk diner bij onze oud-collega Lidy, die met een prachtige galerie een nieuwe weg is ingeslagen. Ook heel geschikt voor vergaderingen, workshops of teambuildingsdagen in een inspirerende omgeving!

Dank PV, het was weer een woeste dag.
Ook doen? Vraag naar schipper Eus.


Reacties

  1. scribbles, wat weer een fijn verslag! soms kan ik enigszins weemoedig terugdenken aan het korte broekje van die andere woeste noorderling, maar deze noorderlingen deden er zeer zeker niet voor onder :). skutsjesilen? ik kan het iedereen aanraden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woeste dagen doen een mens goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk verslag Scribbles!
    Het geeft ook aardig weer dat we heerlijk in touw waren (zeker voor sommige kerels)en vooral goed uitgewaaid zijn.
    Ik ben blij, dat ik deze fantastische, goed verzorgde dag meegemaakt heb!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @anonieme collega: Ach ja, die Lammert, Maar die had weer niet zoveel vlees om de botten ;-) Het was leuk.

    @test:En zo is het!

    @lynnzzy: En wij waren blij dat je erbij was.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja , Friesland zit vol verrassingen ;-) Maar het is een mooi verhaal geworden. Leuk petje trouwens en een zeer toepasselijk muziekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Snip: Pet en ik zijn dikke maatjes! En laat die muziek maar mij over ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. leuk stuk!! en mooie foto's van de skûtsjes! Friese groet, schipper Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @schipper Henk: Ahoy, leuk je hier te zien! Je hebt alleen wel m'n stormmuziekje gemist, die heb ik al er onder weg gehaald. Iets klassieks met heel veel woeste noten ;-)
    Danny heeft nog veel meer mooie skûtjsefoto's. Hij zou ze aan Eus mailen geloof ik. Ik neem genoegen met deze serie, dat zegt genoeg!

    Good goan! (zoals we dat hier in Twente zeggen)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beetje late reactie.. Ik vind het spijtig dat ik het gemist heb! Maar goed, je kunt niet alles.. En er is vast niets mooiers dan op een boot met gala-madammen (in zwemvest)!
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha, gala-madammen.. In grapjurken zeker! Volgende keer ben jij de kapitein.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo