Doorgaan naar hoofdcontent

Als mediteren niet werkt...


Begin deze maand meldde ik een (virtuele) rustperiode en hield een pleidooi voor meer zingeving en geluk. Deze week publiceerde ik op onze projectsite over de eerste ondertekeningen van Biebsearch junior en ervaringen van verschillende scholen. Half november ga ik (als alles goed gaat) melden dat de samenwerking met Boek1boek is gerealiseerd, dat de portal en catalogus online zijn, dat de eerste klassen hun zelfbestelde boeken in de klas afgeleverd hebben gekregen en dat 2500 leerlingen in het bezit zijn van een nieuwe bibliotheekpas. (Dan weet u dat vast.)

Maar eerst ga ik een weekje uitwaaien, traditiegetrouw in het zuiden van ons land. Of waarschijnlijk veel winkeltje-in-museumpje-uit, want het schijnt een herfstige week te worden. Geen punt. We logeren dit keer 'op stand' in Aqui-Maastricht, met dakterras voor mocht die zon toch doorbreken en op loopafstand van alles wat deze stad interessant maakt. Mocht u me zoeken, probeer Selexyz Dominicanen. Grote kans dat ik ergens tussen de kasten en kerkmuren te vinden ben!

Amen

Reacties

 1. Heel veel plezier daar in het Zuiden en groetjes van Sofietje.
  Zij wil ook graag op Biebsearch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtig vooruitzicht, daar niet van, maar ik denk wel meteen: waarom niet meteen 4 weken naar iets heel zonnigs en zoets, in het kader van het even losraken van alles?

  Of is dat gewoon niet jullie ding?

  Hoe dan ook veel plezier. Vrij zijn is sowieso heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Sofie: Dank, en ik zal kijken wat ik voor sofietje kan doen ;-)

  @Edwin: 4 weken... even geen tijd voor nu! Zonnig en zoet... inderdaad niet echt ons 'ding'. Losraken van alles... dat is volgens mij niet gebonden aan tijd en plaats, dat moet je echt helemaal zelf doen. En daar ga ik lekker m'n best voor doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het werd tijd voor jezelf ja!
  Veel vakantieplezier.

  groetjes, Jouke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N