Doorgaan naar hoofdcontent

Rust vinden valt nog lang niet mee

Reacties

  1. 'n Kwestie van volhouden denk ik. En een beetje geluk hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja vijf minuutjes is wel heel kort hé. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @David: tja, ik ben een echte amateur, helaas. Heb je tips?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel, meditatie staat niet automatisch gelijk aan ontspannen. ;) Ik kan je wel zeggen wat mij persoonlijk al een dik jaar motiveert om dagelijks te mediteren. In het kort:

    1. Een deftige theoritische achtergrond (aanrader: het luisterboek "The science of enlightenment" door Shinzen Young) hielp tegen de vele twijfels die ik had over mediteren.

    2. Een meditatiedagboek waarin ik telkens na afloop kort de datum, tijd, techniek en bedenkingen noteer. Sinds ik dit bijhou, sla ik zelden een dag over.

    3. Een keukenwekker, anders zit ik maar naar de klok te kijken.

    4. Er regelmatig over lezen, schrijven, praten.

    5. En vooral: merken dat er dingen positief veranderen in het dagelijks leven (traag maar zeker, met vallen en opstaan).

    Hopelijk ben je hier iets mee. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @david: Wauw, dat zijn al veel handige tips. Heb vandaag wat hulpboeken in handen gehad, maar de klik kwam niet. Ik ga maar eens beginnen met jouw suggesties. En dan zien wat er verandert. Goed opletten en het ook wíllen zien dus. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja veel van die boeken spreken me ook weinig aan, terwijl andere me heel enthousiast kunnen maken. Soms voor langere tijd, soms voor even... Las je al iets van Gijs Jansen? http://www.hierennu.be/?s=gijs+jansen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @david: nee, maar ik ga het eens bekijken na deze vakantie, dank voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g