Doorgaan naar hoofdcontent

Rust vinden valt nog lang niet mee

Reacties

 1. 'n Kwestie van volhouden denk ik. En een beetje geluk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja vijf minuutjes is wel heel kort hé. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @David: tja, ik ben een echte amateur, helaas. Heb je tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel, meditatie staat niet automatisch gelijk aan ontspannen. ;) Ik kan je wel zeggen wat mij persoonlijk al een dik jaar motiveert om dagelijks te mediteren. In het kort:

  1. Een deftige theoritische achtergrond (aanrader: het luisterboek "The science of enlightenment" door Shinzen Young) hielp tegen de vele twijfels die ik had over mediteren.

  2. Een meditatiedagboek waarin ik telkens na afloop kort de datum, tijd, techniek en bedenkingen noteer. Sinds ik dit bijhou, sla ik zelden een dag over.

  3. Een keukenwekker, anders zit ik maar naar de klok te kijken.

  4. Er regelmatig over lezen, schrijven, praten.

  5. En vooral: merken dat er dingen positief veranderen in het dagelijks leven (traag maar zeker, met vallen en opstaan).

  Hopelijk ben je hier iets mee. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @david: Wauw, dat zijn al veel handige tips. Heb vandaag wat hulpboeken in handen gehad, maar de klik kwam niet. Ik ga maar eens beginnen met jouw suggesties. En dan zien wat er verandert. Goed opletten en het ook wíllen zien dus. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja veel van die boeken spreken me ook weinig aan, terwijl andere me heel enthousiast kunnen maken. Soms voor langere tijd, soms voor even... Las je al iets van Gijs Jansen? http://www.hierennu.be/?s=gijs+jansen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @david: nee, maar ik ga het eens bekijken na deze vakantie, dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?