Doorgaan naar hoofdcontent

Rust vinden valt nog lang niet mee

Reacties

 1. 'n Kwestie van volhouden denk ik. En een beetje geluk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja vijf minuutjes is wel heel kort hé. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @David: tja, ik ben een echte amateur, helaas. Heb je tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel, meditatie staat niet automatisch gelijk aan ontspannen. ;) Ik kan je wel zeggen wat mij persoonlijk al een dik jaar motiveert om dagelijks te mediteren. In het kort:

  1. Een deftige theoritische achtergrond (aanrader: het luisterboek "The science of enlightenment" door Shinzen Young) hielp tegen de vele twijfels die ik had over mediteren.

  2. Een meditatiedagboek waarin ik telkens na afloop kort de datum, tijd, techniek en bedenkingen noteer. Sinds ik dit bijhou, sla ik zelden een dag over.

  3. Een keukenwekker, anders zit ik maar naar de klok te kijken.

  4. Er regelmatig over lezen, schrijven, praten.

  5. En vooral: merken dat er dingen positief veranderen in het dagelijks leven (traag maar zeker, met vallen en opstaan).

  Hopelijk ben je hier iets mee. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @david: Wauw, dat zijn al veel handige tips. Heb vandaag wat hulpboeken in handen gehad, maar de klik kwam niet. Ik ga maar eens beginnen met jouw suggesties. En dan zien wat er verandert. Goed opletten en het ook wíllen zien dus. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja veel van die boeken spreken me ook weinig aan, terwijl andere me heel enthousiast kunnen maken. Soms voor langere tijd, soms voor even... Las je al iets van Gijs Jansen? http://www.hierennu.be/?s=gijs+jansen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @david: nee, maar ik ga het eens bekijken na deze vakantie, dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.