maandag 10 januari 2011

Het verleden rechtgezet

10.01.2010 VERLEDEN
Met mijn uitgever in de bibliotheek van Enschede - hij vroeg, ik antwoordde, er waren naar schatting zestig, zeventig of tachtig mensen. Na afloop een man van mijn leeftijd, hij vertelde dat we zes jaar bij elkaar in de klas hadden gezeten, lagere school, Amsterdam. Ik herkende hem, ik herinnerde me alles wat hij vertelde, de machine liep. Daarna een man en zijn vrouw met wie ik tegelijkertijd op het Spinoza Lyceum had gezeten, ook Amsterdam, hij twee klassen hoger, zij twee klassen lager. Ik had een vage herinnering. Vervolgens twee mannen die zich bekend maakten als oud-leerlingen, middelbare school Hengelo (O). Ik herinnerde me niets, ze moesten het verleden zelf boetseren, ik zag hoe ik ontstond onder hun handen. De jongste vertelde dat ik hem een twee had gegeven voor een boekbespreking. Ik schaamde me, dat had ik nooit mogen doen.

A.L. Snijders / AFDH uitgevers

Via: Enschedeaanzee
Foto: Edstep

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig was ik gisteren (onontkoombaar) in Amsterdam, anders had ik het je beslist kwalijk genomen dat je pas achteraf blogde over het gebeuren in de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat sta je hier vrolijk op de foto, Astrid. Zo te zien hebben jullie erg veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @AvA: Oei, een boze volger... dat was niet de bedoeling! Ik heb het wel een paar keer getwitterd en het stond ook aangekondigd op Enschedeaanzee.nl. Volgende keer beter, beloofd.

  @Hetty: Tja, wat een foto al niet vastlegt. Maar het was inderdaad best gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n keuvelsessie met Snijders is altijd zeer vermakelijk ja. Ik heb zelf ooit een luisterboek mogen opnemen met hem in opdracht van de SLO. Hij schrijft niet alleen goed, hij spreekt ook goed, en hij heeft een goeie stem.
  http://www.axismediaontwerpers.nl/?901_1251,luisterboek_jaarverslag.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @René: Wat een leuke reactie! Inderdaad een mooie stem, en ook mooi gespeeld door Leen (ja, die ken ik, viavia). 'Bovengrammaticaal', ook heel bijzonder. Wat hij dáár nu weer mee bedoeld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, Astrid, geen boze volger, een jaloerse volger.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Ava: Oh gelukkig maar, ik was al bang... Maar serieus, voeg voor Enschedees nieuws ook enschedeaanzee.nl toe aan je RSS. Altijd goeie tips! Tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen