Doorgaan naar hoofdcontent

Het verleden rechtgezet

10.01.2010 VERLEDEN
Met mijn uitgever in de bibliotheek van Enschede - hij vroeg, ik antwoordde, er waren naar schatting zestig, zeventig of tachtig mensen. Na afloop een man van mijn leeftijd, hij vertelde dat we zes jaar bij elkaar in de klas hadden gezeten, lagere school, Amsterdam. Ik herkende hem, ik herinnerde me alles wat hij vertelde, de machine liep. Daarna een man en zijn vrouw met wie ik tegelijkertijd op het Spinoza Lyceum had gezeten, ook Amsterdam, hij twee klassen hoger, zij twee klassen lager. Ik had een vage herinnering. Vervolgens twee mannen die zich bekend maakten als oud-leerlingen, middelbare school Hengelo (O). Ik herinnerde me niets, ze moesten het verleden zelf boetseren, ik zag hoe ik ontstond onder hun handen. De jongste vertelde dat ik hem een twee had gegeven voor een boekbespreking. Ik schaamde me, dat had ik nooit mogen doen.

A.L. Snijders / AFDH uitgevers

Via: Enschedeaanzee
Foto: Edstep

Reacties

 1. Gelukkig was ik gisteren (onontkoombaar) in Amsterdam, anders had ik het je beslist kwalijk genomen dat je pas achteraf blogde over het gebeuren in de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat sta je hier vrolijk op de foto, Astrid. Zo te zien hebben jullie erg veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @AvA: Oei, een boze volger... dat was niet de bedoeling! Ik heb het wel een paar keer getwitterd en het stond ook aangekondigd op Enschedeaanzee.nl. Volgende keer beter, beloofd.

  @Hetty: Tja, wat een foto al niet vastlegt. Maar het was inderdaad best gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n keuvelsessie met Snijders is altijd zeer vermakelijk ja. Ik heb zelf ooit een luisterboek mogen opnemen met hem in opdracht van de SLO. Hij schrijft niet alleen goed, hij spreekt ook goed, en hij heeft een goeie stem.
  http://www.axismediaontwerpers.nl/?901_1251,luisterboek_jaarverslag.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @René: Wat een leuke reactie! Inderdaad een mooie stem, en ook mooi gespeeld door Leen (ja, die ken ik, viavia). 'Bovengrammaticaal', ook heel bijzonder. Wat hij dáár nu weer mee bedoeld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, Astrid, geen boze volger, een jaloerse volger.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Ava: Oh gelukkig maar, ik was al bang... Maar serieus, voeg voor Enschedees nieuws ook enschedeaanzee.nl toe aan je RSS. Altijd goeie tips! Tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer