Doorgaan naar hoofdcontent

Het verleden rechtgezet

10.01.2010 VERLEDEN
Met mijn uitgever in de bibliotheek van Enschede - hij vroeg, ik antwoordde, er waren naar schatting zestig, zeventig of tachtig mensen. Na afloop een man van mijn leeftijd, hij vertelde dat we zes jaar bij elkaar in de klas hadden gezeten, lagere school, Amsterdam. Ik herkende hem, ik herinnerde me alles wat hij vertelde, de machine liep. Daarna een man en zijn vrouw met wie ik tegelijkertijd op het Spinoza Lyceum had gezeten, ook Amsterdam, hij twee klassen hoger, zij twee klassen lager. Ik had een vage herinnering. Vervolgens twee mannen die zich bekend maakten als oud-leerlingen, middelbare school Hengelo (O). Ik herinnerde me niets, ze moesten het verleden zelf boetseren, ik zag hoe ik ontstond onder hun handen. De jongste vertelde dat ik hem een twee had gegeven voor een boekbespreking. Ik schaamde me, dat had ik nooit mogen doen.

A.L. Snijders / AFDH uitgevers

Via: Enschedeaanzee
Foto: Edstep

Reacties

  1. Gelukkig was ik gisteren (onontkoombaar) in Amsterdam, anders had ik het je beslist kwalijk genomen dat je pas achteraf blogde over het gebeuren in de bieb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat sta je hier vrolijk op de foto, Astrid. Zo te zien hebben jullie erg veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @AvA: Oei, een boze volger... dat was niet de bedoeling! Ik heb het wel een paar keer getwitterd en het stond ook aangekondigd op Enschedeaanzee.nl. Volgende keer beter, beloofd.

    @Hetty: Tja, wat een foto al niet vastlegt. Maar het was inderdaad best gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo'n keuvelsessie met Snijders is altijd zeer vermakelijk ja. Ik heb zelf ooit een luisterboek mogen opnemen met hem in opdracht van de SLO. Hij schrijft niet alleen goed, hij spreekt ook goed, en hij heeft een goeie stem.
    http://www.axismediaontwerpers.nl/?901_1251,luisterboek_jaarverslag.htm

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @René: Wat een leuke reactie! Inderdaad een mooie stem, en ook mooi gespeeld door Leen (ja, die ken ik, viavia). 'Bovengrammaticaal', ook heel bijzonder. Wat hij dáár nu weer mee bedoeld ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee, Astrid, geen boze volger, een jaloerse volger.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Ava: Oh gelukkig maar, ik was al bang... Maar serieus, voeg voor Enschedees nieuws ook enschedeaanzee.nl toe aan je RSS. Altijd goeie tips! Tot een volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Berlijn - Stadsbeer Schnute

Berlijn dankt haar naam en stadswapen aan de beer. Er doen veel verhalen de ronde over de relatie tussen beer en Berlijn. De meest overtuigende is de hypothese van onderzoeker Theodor Zell. Volgens Zell is de stad Berlijn gesticht in de buurt van een plaats waar zich veel beren ophielden, ter hoogte van de huidige Nederlandse ambassade . Dit was aan het eind van de twaalfde eeuw een ondiepe, vlakke plaats in de Spree. Ook beweert hij dat het woord Berlin vroeger 'bereplaats' beteken-de. En dat maakt z'n theorie geloofwaardig genoeg! Waar of niet, je komt de beer overal tegen. Niet alleen in alle soorten en maten op straat en in de souvenierswinkels, maar ook in het echt. Knuffelijsbeer Knut kennen we nu wel, dus die slaan we even over. In het hartje van de stad resideert in de berenkuil Am Köllnischen Park sinds augustus 1939 de enige echte Berlijnse stadsbeer. De vreugde na de feestelijke opening was van korte duur. De beren hadden zwaar te lijden tijdens de oorlog. All