Doorgaan naar hoofdcontent

Vrijheid blijheid

Reacties

  1. He Astrid....Super leuke blog heb je! Nu heb ik vandaag besloten weer meer te gaan bloggen. Maar nu ik jouw lay-out zie, word ik een beetje ontevreden over mijn eigen blog. Zou je mij kunnen vertellen hoe jij aan je lay-out komt en hoe je die verwijzigingen naar je twitter/facebook en hyves account hebt gemaakt.

    Bedankt alvast!
    Gr Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Saskia, leuk dat het je inspireert. Ik heb je een DM getweet met m'n mailadres, dat werkt vast veel beter voor alle tips en trucs. Tot horens.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N