Doorgaan naar hoofdcontent

Geluk


Geluk is geen kathedraal
misschien een klein kapelletje.
Geen kermis luid en kolossaal
misschien een carrouselletje.

Geluk is geen zomer van smetteloos blauw,
maar nu en dan een zonnetje.
Geluk dat is geen zeppelin,
't is hooguit 'n ballonnetje.

Toon Hermans


Foto

Reacties

 1. Rutger Kopland schreef dit prachtige gedicht over geluk.
  Hangt bij mij thuis als raamgedicht :-)


  Wat is geluk

  Omdat het geluk een herinnering is
  bestaat het geluk omdat tevens
  het omgekeerde het geval is,

  ik bedoel dit: omdat het geluk ons
  herinnert aan het geluk achtervolgt het
  ons en daarom ontvluchten wij het

  en omgekeerd, ik bedoel dit: dat wij
  het geluk zoeken omdat het zich
  verbergt in onze herinnering en

  omgekeerd, ik bedoel dit: het geluk
  moet ergens en ooit zijn omdat wij dit
  ons herinneren en dit ons herinnert.

  Liefs Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @diane: Bijna halucinerend, vooral als je het over-en-over leest, en omgekeerd. Dank je wel, dikke kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig he, die Toon. Geluk is een ogenblik dat een eeuwigheid wil duren (geleende wijsheid van coachingskalender) Fijne vakantie, Astrid. Groet, Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Marina: Bedankt voor je aanvulling. Geluk wordt ook wel vergeleken met een vlinder, gewoon rustig laten zitten en vooral niet proberen te pakken ;-)
  Mijn vakantie bestaat uit verhuizen en een nieuwe plek helemaal nieuw inrichten. Leermomenten genoeg! Jij ook fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.