Doorgaan naar hoofdcontent

Vriendschap


Het water rimpelt wrikkeloos
doorheen de tijd.

Hoe dieper je luistert,
hoe meer je ziet.

Zuiver water kent geen bodem
en er tintelt altijd

iets aan de oppervlakte.
Het is de stilte zelf,

terwijl het voortdurend borrelt.
’t Is fijn en kwetsbaar

als kristal wanneer twee mensen
op dezelfde golf zitten.


Door: Katelijne Vijcke
Uit: Broze werkelijkheid (2003)


Fijne boekenweek ... en andere ongemakken!

Reacties

 1. Bijzonder mooi! Ik zie het voor me dat jij elke dag door de bibliotheek wandelt op zoek naar het mooiste gedicht van de dag :-)

  Op dezelfde golf zitten kan heerlijk zijn. Niets meer uit te leggen. En dan weer naar je eigen golf. Als je wilt brandingsurfen is het juist weer niet zo fijn om op dezelfde golf te zitten, tenslotte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief, maar dat zoeken doe ik toch vooral heel ongezellig online. Ik moet sowieso weer eens wat vaker door een bibliotheek wandelen...

   Ik surf gewoon nog even lekker verder. Op een golf of in stil water. Soms met een vriend of lekker met mezelf. In alle gevallen valt er nog genoeg uit te leggen. Of gewoon heerlijk te zwijgen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spoedberaad

We zitten midden in de module Moreel Beraad. We leren waar een ethisch dilemma aan moet voldoen, welke vormen van moreel beraad er zijn en hoe je als geestelijk begeleider een goede gespreksleider bent. We oefenen in groepjes met zelf ingebrachte casussen. Twee dingen zijn cruciaal in dit proces: wat is de werkelijke kernvraag en waar ligt het 'hittepunt' van het dilemma. Zo puzzel je als groep stapsgewijs naar een besluit waarmee je de minste morele schade aanricht. Het analytische van deze rol ligt me wel. In de praktijk word ik onverwacht uitgedaagd. De hele weg van Enschede naar Utrecht loopt mijn morele stressthermometer op naar een vurig hittepunt door de schaamteloze houding van een medereiziger. Best knap eigenlijk, dat je zo stoïcijns helemaal je eigen ding kunt doen. Ondertussen oefen ik op de zinsconstructie van de juiste kernvraag: "Moet ik de reiziger op dit moment aanspreken op het vervuilen van de zitplaats en bezethouden van twee extra plekken, als hij verd