Doorgaan naar hoofdcontent

Vriendschap


Het water rimpelt wrikkeloos
doorheen de tijd.

Hoe dieper je luistert,
hoe meer je ziet.

Zuiver water kent geen bodem
en er tintelt altijd

iets aan de oppervlakte.
Het is de stilte zelf,

terwijl het voortdurend borrelt.
’t Is fijn en kwetsbaar

als kristal wanneer twee mensen
op dezelfde golf zitten.


Door: Katelijne Vijcke
Uit: Broze werkelijkheid (2003)


Fijne boekenweek ... en andere ongemakken!

Reacties

 1. Bijzonder mooi! Ik zie het voor me dat jij elke dag door de bibliotheek wandelt op zoek naar het mooiste gedicht van de dag :-)

  Op dezelfde golf zitten kan heerlijk zijn. Niets meer uit te leggen. En dan weer naar je eigen golf. Als je wilt brandingsurfen is het juist weer niet zo fijn om op dezelfde golf te zitten, tenslotte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief, maar dat zoeken doe ik toch vooral heel ongezellig online. Ik moet sowieso weer eens wat vaker door een bibliotheek wandelen...

   Ik surf gewoon nog even lekker verder. Op een golf of in stil water. Soms met een vriend of lekker met mezelf. In alle gevallen valt er nog genoeg uit te leggen. Of gewoon heerlijk te zwijgen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je