Doorgaan naar hoofdcontent

Een vlam als een gedicht

Op 21 maart ontsteekt de World Peace Flame Foundation samen met Stichting Wereldvredesvlam Twente de eerste Wereldvredesvlam in deze regio. We zijn blij dat woongemeenschap de Wonne deze vlam in haar mooie wintertuin ontvangt en gaat verzorgen. In het hartje van Enschede, warm omgeven door muziekcentrum, station, klooster, kerken en een levendig uitgaansgebied.

Ook heel blij ben ik dat onze stadsdichter Moes Wagenaar een bijdrage levert aan deze openingsceremonie. Op haar geheel eigen en eigenzinnige wijze zal ze een gedicht opdragen aan de Wereldvredesvlam en datgene waar die vlam voor staat. Dat kan niet anders dan een paar lichtende woorden opleveren, want dat Moes met recht onze stadsdichter is, bewijst ze met haar maandelijkse portretten. Bijvoorbeeld over onze beroemde percussionist Nippy Noya en het Liszt Festival.Kijk voor het complete programma op de website.
Beter nog, laat even weten dat je er bij zult zijn.
Want de Wereldvredesvlam verbindt zich ook graag met jou!

Reacties

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat