Doorgaan naar hoofdcontent

Een vlam als een gedicht

Op 21 maart ontsteekt de World Peace Flame Foundation samen met Stichting Wereldvredesvlam Twente de eerste Wereldvredesvlam in deze regio. We zijn blij dat woongemeenschap de Wonne deze vlam in haar mooie wintertuin ontvangt en gaat verzorgen. In het hartje van Enschede, warm omgeven door muziekcentrum, station, klooster, kerken en een levendig uitgaansgebied.

Ook heel blij ben ik dat onze stadsdichter Moes Wagenaar een bijdrage levert aan deze openingsceremonie. Op haar geheel eigen en eigenzinnige wijze zal ze een gedicht opdragen aan de Wereldvredesvlam en datgene waar die vlam voor staat. Dat kan niet anders dan een paar lichtende woorden opleveren, want dat Moes met recht onze stadsdichter is, bewijst ze met haar maandelijkse portretten. Bijvoorbeeld over onze beroemde percussionist Nippy Noya en het Liszt Festival.Kijk voor het complete programma op de website.
Beter nog, laat even weten dat je er bij zult zijn.
Want de Wereldvredesvlam verbindt zich ook graag met jou!

Reacties

Populaire scribble

Spoedberaad

We zitten midden in de module Moreel Beraad. We leren waar een ethisch dilemma aan moet voldoen, welke vormen van moreel beraad er zijn en hoe je als geestelijk begeleider een goede gespreksleider bent. We oefenen in groepjes met zelf ingebrachte casussen. Twee dingen zijn cruciaal in dit proces: wat is de werkelijke kernvraag en waar ligt het 'hittepunt' van het dilemma. Zo puzzel je als groep stapsgewijs naar een besluit waarmee je de minste morele schade aanricht. Het analytische van deze rol ligt me wel. In de praktijk word ik onverwacht uitgedaagd. De hele weg van Enschede naar Utrecht loopt mijn morele stressthermometer op naar een vurig hittepunt door de schaamteloze houding van een medereiziger. Best knap eigenlijk, dat je zo stoïcijns helemaal je eigen ding kunt doen. Ondertussen oefen ik op de zinsconstructie van de juiste kernvraag: "Moet ik de reiziger op dit moment aanspreken op het vervuilen van de zitplaats en bezethouden van twee extra plekken, als hij verd