Doorgaan naar hoofdcontent

De moderne student

Ik werk voor het onderwijs in de wereld van Informatie Dienstverlening. Wat ik nu doe, lijkt in niets op dat van mijn voorganger van 10 jaar geleden. Wat het onderwijs nu doet en nodig heeft, is zo niet nóg meer veranderd. Hoe ziet de dag van de huidige student eruit? 7 uur slapen, 1,5 uur tv-kijken, 3,5 uur online zijn, 2,5 uur muziek luisteren, 2 uur telefoneren, 3 uur naar school, 2 uur eten, 2 uur werken en 3 uur studeren.
Dat is 26,5 uur per dag! Ik zal nooit meer beweren dat die jeugd van tegenwoordig niks presteert...

Reacties

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je