Doorgaan naar hoofdcontent

Wie zoet is krijgt...


Reacties

 1. Wanneer je jong bent, vind je boeken niet leuk, althans de meesten. Later wanneer je ouder bent, besef je pas hoe leuk het verzamelen van boeken en natuurlijk het lezen ervan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Tom: Ik geef mijn nichtjes en de kinderen van m'n vriendinnen altijd een boek kado. Kan het niet laten, en er is zoveel moois. Tot nu toe zie ik altijd blije gezichten als het papier eraf gaat. Maar de meesten zijn de 10 nog niet gepasseerd...

  @eazy: Leuk idee van m'n collega's! Dus jij gaat ook op de foto? Stoer. Ik denk erover!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @astrid: ...maar wel met een e'de a/zee t.shirt en een zonnebril op hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @eazy: Oei, als ik je dan maar herken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N