Doorgaan naar hoofdcontent

Een fysieke conferentie over e-learning

Ik heb het al even kort genoemd, maar morgen gaat het dan echt gebeuren: met zes collega's die zich net als ik provinciaal inzetten voor het onderwijs mag ik naar 's werelds grootste e-learning conferentie in Berlijn. Zeg maar, 'mijn' Berlijn. Ik vind dat niet zo erg.

De grap is zelfs dat we logeren in hetzelfde hotel als waar ik de allereerste keer verbleef. En als ze dat internationale ontbijtbuffet sinds die tijd niet veranderd hebben, dan krijg ik 's morgen nog een probleem: wordt het yoghurt met muesli, plukbrood met feta en olijven of toch die worstjes en witte bonen in tomatensaus. Een goede bodem is niet verkeerd, toch?


Die conferentie, oh ja. Die heeft een heel vol programma. Ik heb nog vier treinuren om daar de meest interessante lezingen en workshops uit te selecteren. Iets waar bibliotheken en scholen nog profijt van kunnen hebben en wat mijn project kan verrijken. En we mochten van de baas ook best een avondje vrij nemen om wat rond te lopen en naar een kerstmarkt te gaan ofzo. Fijn.

Wat ik tijdens dit bliksembezoekje - want ik ben strak voor pakjesavond alweer thuis - in ieder geval ga opzoeken, dat is het stiltecentrum bij de Brandenburger Tor. Ik ben een beetje opgebrand geraakt deze laatste week en hoop op die plek weer wat mentale rust, levensenergie en inspiratie op te doen voor het enerverende 2010 dat voor de deur staat.

Die mentale rust beleef ik het toch ook het best offline, dus de stekkers gaan er even uit, lieve volgers. Als alle pepernoten op zijn, de chocoladeletters écht groen zijn uitgeslagen en alle goedbedoelde kadootjes zijn omgeruild, komt er wel een keer een verslagje of een ander levensteken van uw Scribbles. In de tussentijd kijk ik vooral naar de maan die weer zo mooi door de bomen schijnt...

Reacties

 1. Ik verheug me op ons offline avontuur in Berlijn.

  Morgen gaan we samen op reis en ik kom graag met stof genoeg tot nadenken weer thuis.

  enne.. die stekker kan ik me wel voorstellen. Wat komt dat komt toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De wereld is gelukkig groter dan een weblog. Tot later! En veel inspiratie en nieuwe energie (én mooie sintkadootjes) toegwenst. Niet vergeten een mooi boek voor voor-het-slapen-gaan in te pakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe trip! De vele namen in de lijst met sprekers zeggen mij helemaal niets maar jullie gaan er vast een hoop leren. Geniet ervan...en ook van je chillperiode. Altijd luisteren naar zulke signalen van lichaam en geest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @essen: CU!

  @schrijver: Bedankt. Alleen Yoga-magazine gaat mee. Ook inspirerend ;-)

  @Edwin: Ik ken ook helemaal niemand, dat maakt het alleen maar des te imposanter. Dat chillen en luisteren ga ik echt heel erg proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.