Doorgaan naar hoofdcontent

Het leven is soms soChicken


Ik weet niet welke tweet de aanleiding is geweest, maar sinds een paar dagen word ik gevolgd door soChicken. Een website van Jelle Hermus die onderdeel uitmaakt van soChickenStudios: een internetbureau dat zich richt op het verrijken van levens via interactieve multimedia. Meestal block ik dit soort ongevraagde volgers, maar pas nadat ik even de moeite heb genomen om te kijken wie mij dan zo nodig wil volgen.

En ik moet toegeven, ik vind die soChicken echt wel heel grappig. Doet me wel een beetje denken aan Hoedoe.nl: korte artikelen met tips & trucs en veel praktische oefeningen voor 'een beter leven' in de breedste zin van het woord. Oké, er zit best wat reclame op, ook veel verwijzingen naar andere sites en artikelen en heel veel grappige boekentips, met natuurlijk direct een link naar Bol.com. Zo gaat dat, maar volgens mij geeft dat niet.

Ik betrap mezelf erop dat ik maar blijf klikken, al die titels bevatten juist die woorden die me triggeren. Goed gedaan dus. Deze bijvoorbeeld: Versla de 12 bekende bronnen van stress. Yep, herkenbaar. Maar deze is ook top: Schrijf je dromen dichterbij. Over hoe schrijven je kan helpen in balans te blijven, te ontdekken wat je wilt en om contact te maken met je innerlijke stem. Nou ja, helemaal voor mij gemaakt dus. Met - jawel - een boekentip!

Dat soChicken het serieus neemt met klantenbinding en hun interactieve multimedia, blijkt wel uit de DM die ik kreeg nadat ik me had aangemeld als volger: Welkom! Wil je weten hoe gelukkig jij bent, en ook een gratis eBoek ontvangen met praktische tips voor meer geluk? Met een link naar hun Gelukstest. Dat ik me voor de uitslag eerst moet aanmelden voor hun gratis email-Magazine is dan wel weer een minpuntje. Maar ja, zo gaat dat. En ach, ik wéét toch hoe gelukkig ik ben?!

Reacties

 1. Leuk om te horen dat je soChicken waardeert! De ads zijn voorlopig nog even nodig om de hypotheek te betalen (soChicken is mijn fulltime bezigheid), maar zodra het kan zal het minder worden hoor. Ben er zelf ook geen fan van. :)

  Er wordt aan gewerkt zal ik maar zeggen!

  Groetjes, Jelle.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Jelle, graag gedaan en leuk dat je hier even voorbij komt ;-) Tja, die hypotheek... Ik dacht wel dat er zoiets achter zat. Het is niet anders. En zo vreselijk groot en opdringerig zijn die ads nu ook weer niet, het kan nog veel erger.

  Succes met je site, ik ga er zeker meer op snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g