Doorgaan naar hoofdcontent

De wát factor?

Ik heb me nu toch een gek boek cadeau gekregen... Geen nood Henny, ik ga het echt helemaal lezen, je verhaal erover was aanstekelijk enthousiast. Maar eerlijk is eerlijk, op basis van het bijbehorende filmpje zou ik het nooit gekocht hebben.



De Whuffie Factor dus!
Ofwel: de kracht van onlinecommunities voor persoonlijk en zakelijk succes. Onzichtbaar krediet, sociaal kapitaal. Je kunt het niet eten, niet voelen en je kunt het ook niet aan iemand zien. Je kunt het wel via anderen horen en erover lezen.

Dat zit zo. Bij traditionele marketing stop je ergens geld in en hoop je dat er klanten op je af komen. In de social-media marketing geef je jouw kennis of product weg en bouw je hier krediet mee op. Onzichtbaar krediet. Door goed te doen voor anderen, zonder er direct iets voor terug te verwachten. Sociaal kapitaal. Whuffie. Zonder whuffie verlies je je connecties en zal elke aanbeveling die je doet worden gezien als spam, vergezeld van negatieve reacties en een verlies van sociaal kapitaal. Dit boek gaat over het vergroten van dat kapitaal, over strategieën en tactieken om via onlinecommunities succesvol te worden.

Tara 'MissRogue' Hunt (o.a. te volgen op haar blog HorsePigCow) is zo open als iemand online maar kan zijn. Ik ga niet alle linkjes  plaatsen van waar deze Miss te vinden is, maar geloof me, ze zit overal. Ze heeft 15 jaar besteed aan zowel het deelnemen als het bouwen van onlinecommunities en brengt haar onconventionele visie op marketing al ruim 10 jaar in de praktijk. Da's best lang, voor zoiets jongs als web2.0.

Ergens halverwege haar boek ontdek ik een lijstje (há lekker, lijstjes) met 11 manieren om bijzonder te zijn, om je klant een fantastische ervaring te bezorgen. Dus ik denk gelijk aan de bibliotheken. Zouden wij hier iets mee kunnen?
  • Het zit 'em in de details
  • Overtref de verwachtingen
  • Speel in op emoties
  • Maak je product speels
  • Maak iets modieus' van iets doodgewoons
  • Zorg voor flow
  • Laat mensen personaliseren
  • Wees experimenteel
  • Maak het eenvoudig
  • Maak van geluk je zakelijk model
  • Wees een sociaal katalysator

Oké, ik weet het goed gemaakt.
Ik ga dit een beetje bestuderen en kijken of ik nog ergens iets echt waardevols kan vinden. Dat neem ik mee in m'n koffertje naar onze volgende bijeenkomst van die leuke, speelse, experimentele, eenvoudige, gelukkige Alles-is-liefde-crew. Want volgens mij zit hier wel wat voeding in voor een nieuwe impuls aan onze missie.

Deal?

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.