Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste Biebbundel in Hengelo

Nog voordat ik daadwerkelijk met het project Biebsearch junior begon, hadden we in Hengelo het idee om met een bundel van producten het onderwijs te benaderen al voorzichtig vorm gegeven. Deze toen geheten Biebbundel heeft een kort leven gehad, want met Biebsearch junior hebben we dat idee mooi provinciaal opgepakt. Toch heeft één school die Biebbundel omarmt en begin dit jaar werd ik gebeld om concrete afspraken te maken. Natuurlijk hebben we deze school ook het verhaal van Biebsearch vertelt, maar ja, een bijzondere school vraagt om bijzondere regels en zij konden zich in Biebsearch niet zo goed vinden.

Hoezo niet? Nou ja, als je een school bent voor voortgezet praktijkonderwijs en je jongeren met een keur aan gedrags- en leerproblemen opleidt om een plekje te veroveren in deze samenleving en om hun draai te vinden in hun eigen leefwereld, dan loop je wat achter op de mogelijkheden die een ‘standaard’ dienst biedt, maar heb je bij mij een dikke streep voor op het zoeken naar mogelijkheden om diensten op-maat te leveren.

Die ene dag in de week die ik nog voor Bibliotheek Hengelo werk heb ik me o.a. bezig gehouden met het invullen en inregelen van deze Biebbundel voor de Hengelose Praktijkschool ’t Genseler. Voor een vast bedrag per leerling hebben we een 3-jarige samenwerking ondertekend en voorzien we de school nu van een wisselcollectie, groepsinstructies in de bibliotheek, een persoonlijk Leeslogboek voor alle eerste jaars, de lessen van Media Makkers en natuurlijk 100% lidmaatschap: een bibliotheekpas voor elke leerling en docent. Helemaal mooi vind ik het dat we deze week starten met de e-learningcursus 23onderwijsdingen. Alle 15 onderbouwdocenten zullen zich in de wereld van web2.0 storten. Als ze dat met net zoveel passie doen als dat ik ze met hun leerlingen heb om zien gaan, dan komt dat helemaal goed en gaan we nog mooie momenten met dit team beleven.

Donderdag was ik met mijn collega Peter in de school om de Biebbundel officieel te overhandigen. De klassenvertegenwoordigers waren voor deze gelegenheid bij elkaar geroepen en de Horecaklas had gezorgd voor feestelijke oliebollen, hapjes en suikerdrankjes. Ik heb aan verschillende personen de eerste producten aangeboden, waarbij het doosje met 265 biebpasjes eigenlijk nog het zwaarst was! Helaas liet de uitgenodigde journalist verstek gaan, maar dat mocht de pret voor deze leerlingen niet drukken. En wij hadden daardoor extra tijd voor een rondleiding langs alle praktijklokalen om deze nieuwe partner nog beter te leren kennen.

Een mooie mijlpaal dus. En hopelijk het begin van een mooie samenwerking. Ik laat dit dossier nu met een gerust hart achter op het bureau van m’n collega, om me weer te kunnen storten op een nieuwe mijlpaal in Hengelo. Een Biebsearch op het ROC van Twente, het 'gewone' voortgezet onderwijs of de Hogeschool Edith Stein bijvoorbeeld. Zou dat niet mooi zijn…

Reacties

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.