Doorgaan naar hoofdcontent

Je maakt wat mee... in het onderwijs

Reacties

  1. :~)).

    Ik kom op dit blog via 'Mijns inziens' (en ik volg jullie bieblog). Ik zal je in m'n reader zetten, want ik zie hier mooie dingen voorbijkomen (een beetje te veel om allemaal retro te lezen)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Hendrika, wat leuk dat je blijft. Alles teruglezen gaat wat ver ja, dat zal ik je niet aandoen ;-) Rechts staan wel de meest geblogde thema's. Surf daar maar eens doorheen als je een beeld wilt krijgen wat hoe en waarover ik schrijf. Tot een volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?