Doorgaan naar hoofdcontent

Rust vinden valt nog lang niet mee

Reacties

  1. 'n Kwestie van volhouden denk ik. En een beetje geluk hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja vijf minuutjes is wel heel kort hé. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @David: tja, ik ben een echte amateur, helaas. Heb je tips?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel, meditatie staat niet automatisch gelijk aan ontspannen. ;) Ik kan je wel zeggen wat mij persoonlijk al een dik jaar motiveert om dagelijks te mediteren. In het kort:

    1. Een deftige theoritische achtergrond (aanrader: het luisterboek "The science of enlightenment" door Shinzen Young) hielp tegen de vele twijfels die ik had over mediteren.

    2. Een meditatiedagboek waarin ik telkens na afloop kort de datum, tijd, techniek en bedenkingen noteer. Sinds ik dit bijhou, sla ik zelden een dag over.

    3. Een keukenwekker, anders zit ik maar naar de klok te kijken.

    4. Er regelmatig over lezen, schrijven, praten.

    5. En vooral: merken dat er dingen positief veranderen in het dagelijks leven (traag maar zeker, met vallen en opstaan).

    Hopelijk ben je hier iets mee. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @david: Wauw, dat zijn al veel handige tips. Heb vandaag wat hulpboeken in handen gehad, maar de klik kwam niet. Ik ga maar eens beginnen met jouw suggesties. En dan zien wat er verandert. Goed opletten en het ook wíllen zien dus. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja veel van die boeken spreken me ook weinig aan, terwijl andere me heel enthousiast kunnen maken. Soms voor langere tijd, soms voor even... Las je al iets van Gijs Jansen? http://www.hierennu.be/?s=gijs+jansen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @david: nee, maar ik ga het eens bekijken na deze vakantie, dank voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo