Doorgaan naar hoofdcontent

De kracht van taal - 2Via nrcnext

Reacties

 1. Ha @, was je daar weer eens! Ja mooi hè, echt iets voor Scribbles ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, echt iets voor jou. Prachtig. En simpeler dan ayurveda.

  Want dat is wel heel moeilijk hoor.
  Vind ik koude drankjes lekkerder dan warme,bijvoorbeeld. De koude wil ik echt koud en de warme echt gloeiend heet. Wat moet ik daar nu mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Sofie: Ai, als er iets is dat je lichaam van binnen niet erg prettig vindt, dan is het ijskoud of gloeiend heet. En als je snel switch tussen beiden is het helemaal hommeles. Ik heb geen supertip voor je, behalve dat je goed moet leren luisteren naar je lichaam. Maar ja, soms wil je gewoon 'lekker'. Het leven is wreed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?