Doorgaan naar hoofdcontent

De kracht van taal - 2Via nrcnext

Reacties

 1. Ha @, was je daar weer eens! Ja mooi hè, echt iets voor Scribbles ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, echt iets voor jou. Prachtig. En simpeler dan ayurveda.

  Want dat is wel heel moeilijk hoor.
  Vind ik koude drankjes lekkerder dan warme,bijvoorbeeld. De koude wil ik echt koud en de warme echt gloeiend heet. Wat moet ik daar nu mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Sofie: Ai, als er iets is dat je lichaam van binnen niet erg prettig vindt, dan is het ijskoud of gloeiend heet. En als je snel switch tussen beiden is het helemaal hommeles. Ik heb geen supertip voor je, behalve dat je goed moet leren luisteren naar je lichaam. Maar ja, soms wil je gewoon 'lekker'. Het leven is wreed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N