Doorgaan naar hoofdcontent

Passie voor papier

Bij het zien van de titel en het beeld had ik al zo'n vermoeden, maar bij het horen van de eerste tonen van de muziek wist ik het zeker: dit wordt een leuk verhaaltje!

Reacties

  1. Dag Astrid,
    Leuk om diverse redenen:
    - zelf ben ik papiermaakster en ik heb dus ook een passie voor papier
    -mijn zus heeft een collectie van zeker 50 aparte en mooie schriften/notitieboekjes
    -ik verzamel ook aantekeningen van anderen (dominees, apothekers etc) op boekenbeurzen en zo
    -last but not least: omdat BM het zo leuk licht gegeneerd verteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, verteld? vertelt of vertelde dan toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @AvA: Wat een mooie reeks parallellen lopen er door jouw en meneer Barts leven! Papiermaakster, waar kom je dat nog tegen tegenwoordig. Wat bijzonder. Kan ik ergens iets van je werk bewonderen?
    En ja, de manier waarop Bart vertelt/de - om het even wat eigenlijk - is altijd al een klein feestje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Bart en die stem. Geweldig! Ik heb zelf ook een aantal van die mooie schriftjes die ik nooit gebruik maar die ik koop met het idee daar όf prachtig in te gaan schrijven όf cadeau te geven.

    @AvA: wat een bijzonder beroep. Ben je een zelfstandige ondernemer? Ik word heel erg nieuwsgierig.

    Ik hoop dat je er iets meer over wilt vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Sofie: Als je er dan toch niet zelf prachtig in gaat schrijven mag je ze wel aan mij kado geven hoor! ;-)

    En AvA gaan we heel hard aan d'r jasje trekken: vertel er eens iets over! We zijn heel nieuwsgierig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sorry Astrid en Sofie, zo bijzonder is het nu ook weer niet hoor, als hobby maak ik papier, handgeschept papier, voornamelijk uit/van afvalpapier. Omdat het zo'n interessant proces is maak ik ook wel eens een paar velletjes uit een stuk stof, uit groenteafval of ander vezelmateriaal. Het is, in mijn geval, een wat nutteloze hobby. Ik heb dozen met allerlei soorten en kleuren papier, daar maak ik felicitatiekaarten van bv. of notitieboekjes. Ik ben niet creatief, doe alleen andere mensen na en soms komt daar wel eens iets leuks uit. Voor zo'n hobby is het handig als je ergens werkt waar veel papierafval is en dat is in mijn geval zo: na werktijd sta ik soms uren in zo'n enorme blauwe afvalton te graaien en dan zit er soms papier tussen....om van te watertanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dank je voor je reactie AvA. Uit Groenteafval? Wat bijzonder.Mocht je het ooit groter willen aanpakken dan moet je eens gaan kijken bij de Zeeuws Vlaamse kunstenaar Johny Beerens. Vorig jaar exposeerde hij in Domburg en in de Zeeuwse bibliotheek.Hij maakt prachtige schilderijen op door hem zelf geschept papier. Zeeuws knoopje schreef er dit over.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Ava: Nou, dat klinkt toch behoorlijk spannend hoor. Ik zou er echt niet opkomen om met zo'n hobby te beginnen. Petje af. En je maakt vast veel mensen blij met van die zelfgemaakte kaarten.

    Leuke aanvulling Sofie, wat een wondere wereld toch!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo