Doorgaan naar hoofdcontent

Baby's aan de boeken in Bibliotheek Hengelo

Stiekem heb ik natuurlijk het leukste werk voor de leukste doelgroep van de bibliotheek. Het basisonderwijs is echt een warm bad, daar valt veel goeds te doen en daar kun je veel blije kinderen maken. En heel stiekem heb ik helemaal niks met baby's, maar dat neemt niet weg dat we als bibliotheek ook deze doelgroep een warm onthaal bieden. Kunst van Lezen heeft daar zelfs een mooi programma voor opgezet, dat in de afgelopen vier jaar al in meer dan 500 bibliotheken z'n weg heeft gevonden. En morgen gaan we in Hengelo officieel van start!

Met BoekStart bieden we een mooie collectie babyboekjes voor 0-2 jaar, bieden we een gratis BoekStartkoffertje met knisper- en voelboekjes voor elke baby die lid wordt van de bibliotheek en bieden we jonge ouders 50% korting op hun eigen abonnement. We doen dit samen met gemeente Hengelo, die de welkomsbrieven aan alle pasgeboren baby's stuurt, samen met Loes Hengelo, die zorgt dat de consultatiebureaus aandacht besteden aan BoekStart en het belang van voorlezen en samen met de kinderdagverblijven, die het programma bij alle ouders promoten.

Dat we van start gaan is natuurlijk een feestje waard. Woensdag 22 juni zullen onze directeur en wethouder Oude Alink het startsein geven en het eerste koffertje overhandigen. Om te laten zien hoe je al met jonge kinderen en boeken aan taal en motoriek kunt werken laat iemand van Wapperkids ons kennismaken met voorlezen in combinatie met gebarentaal. Dat wordt een feestje, ik heb ze al in actie gezien. Kom dus gerust langs!

En ik? Ik heb dit dan wel samen met m'n collega's opgezet, maar ik kan helaas niet bij de opening zijn. Ik moet op datzelfde moment namelijk aantreden bij weer een landelijk overleg met de partners van Biebsearch, Boek1boek, Kunst van Lezen en Schoolbieb. De contouren voor een landelijk programma voor De Bibliotheek op School zijn gelegd, de visie staat op papier, ik mag nog even het plaatje toelichten zoals we het ons hadden voorgesteld en dan gaan we spijkers met koppen slaan. Het driepuntenplan van heer Deckers lijkt daarmee werkelijkheid te komen. En dat is voor alle baby's die we nu al inschrijven echt heel goed nieuws!

UPDATE: en de opening was een groot succes met veel kleine biebbezoekers!

Reacties

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo