Doorgaan naar hoofdcontent

Baby's aan de boeken in Bibliotheek Hengelo

Stiekem heb ik natuurlijk het leukste werk voor de leukste doelgroep van de bibliotheek. Het basisonderwijs is echt een warm bad, daar valt veel goeds te doen en daar kun je veel blije kinderen maken. En heel stiekem heb ik helemaal niks met baby's, maar dat neemt niet weg dat we als bibliotheek ook deze doelgroep een warm onthaal bieden. Kunst van Lezen heeft daar zelfs een mooi programma voor opgezet, dat in de afgelopen vier jaar al in meer dan 500 bibliotheken z'n weg heeft gevonden. En morgen gaan we in Hengelo officieel van start!

Met BoekStart bieden we een mooie collectie babyboekjes voor 0-2 jaar, bieden we een gratis BoekStartkoffertje met knisper- en voelboekjes voor elke baby die lid wordt van de bibliotheek en bieden we jonge ouders 50% korting op hun eigen abonnement. We doen dit samen met gemeente Hengelo, die de welkomsbrieven aan alle pasgeboren baby's stuurt, samen met Loes Hengelo, die zorgt dat de consultatiebureaus aandacht besteden aan BoekStart en het belang van voorlezen en samen met de kinderdagverblijven, die het programma bij alle ouders promoten.

Dat we van start gaan is natuurlijk een feestje waard. Woensdag 22 juni zullen onze directeur en wethouder Oude Alink het startsein geven en het eerste koffertje overhandigen. Om te laten zien hoe je al met jonge kinderen en boeken aan taal en motoriek kunt werken laat iemand van Wapperkids ons kennismaken met voorlezen in combinatie met gebarentaal. Dat wordt een feestje, ik heb ze al in actie gezien. Kom dus gerust langs!

En ik? Ik heb dit dan wel samen met m'n collega's opgezet, maar ik kan helaas niet bij de opening zijn. Ik moet op datzelfde moment namelijk aantreden bij weer een landelijk overleg met de partners van Biebsearch, Boek1boek, Kunst van Lezen en Schoolbieb. De contouren voor een landelijk programma voor De Bibliotheek op School zijn gelegd, de visie staat op papier, ik mag nog even het plaatje toelichten zoals we het ons hadden voorgesteld en dan gaan we spijkers met koppen slaan. Het driepuntenplan van heer Deckers lijkt daarmee werkelijkheid te komen. En dat is voor alle baby's die we nu al inschrijven echt heel goed nieuws!

UPDATE: en de opening was een groot succes met veel kleine biebbezoekers!

Reacties

Populaire scribble

Kennismaken met Scribbles

Astrid van Dam Adviseur Jeugd & Onderwijs in de Bibliotheek Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal. Student Geestelijk begeleider Spiritualiteit & Zingeving aan de Academie voor Geesteswetenschappen . Dit weblog is begonnen als het werkboek voor de online cursus 23dingen en uitgegroeid tot een persoonlijke kijk op de (soms) wonderlijke wereld en de mensen om me heen. Werkterrein: Leesbeleving Taalontwikkeling Mediawijsheid Ontwikkelen en uitzetten van lokale en bovenlokale programma's Bieblog Hengelo redactie (Gestopt per oktober 2022) de Bibliotheek op school Werkgebied: Bibliotheek Hengelo , Hof van Twente en Oldenzaal Liefhebberij: Spiritualiteit & zingeving Zijnsoriƫntatie Stilte Wereldvredesvlam Twente Lezen en schrijven Film Muziek Yoga en zwemmen Meer van en over Scribbles is te vinden onder de buttons in de navigatiebalk. **********