Doorgaan naar hoofdcontent

Baby's aan de boeken in Bibliotheek Hengelo

Stiekem heb ik natuurlijk het leukste werk voor de leukste doelgroep van de bibliotheek. Het basisonderwijs is echt een warm bad, daar valt veel goeds te doen en daar kun je veel blije kinderen maken. En heel stiekem heb ik helemaal niks met baby's, maar dat neemt niet weg dat we als bibliotheek ook deze doelgroep een warm onthaal bieden. Kunst van Lezen heeft daar zelfs een mooi programma voor opgezet, dat in de afgelopen vier jaar al in meer dan 500 bibliotheken z'n weg heeft gevonden. En morgen gaan we in Hengelo officieel van start!

Met BoekStart bieden we een mooie collectie babyboekjes voor 0-2 jaar, bieden we een gratis BoekStartkoffertje met knisper- en voelboekjes voor elke baby die lid wordt van de bibliotheek en bieden we jonge ouders 50% korting op hun eigen abonnement. We doen dit samen met gemeente Hengelo, die de welkomsbrieven aan alle pasgeboren baby's stuurt, samen met Loes Hengelo, die zorgt dat de consultatiebureaus aandacht besteden aan BoekStart en het belang van voorlezen en samen met de kinderdagverblijven, die het programma bij alle ouders promoten.

Dat we van start gaan is natuurlijk een feestje waard. Woensdag 22 juni zullen onze directeur en wethouder Oude Alink het startsein geven en het eerste koffertje overhandigen. Om te laten zien hoe je al met jonge kinderen en boeken aan taal en motoriek kunt werken laat iemand van Wapperkids ons kennismaken met voorlezen in combinatie met gebarentaal. Dat wordt een feestje, ik heb ze al in actie gezien. Kom dus gerust langs!

En ik? Ik heb dit dan wel samen met m'n collega's opgezet, maar ik kan helaas niet bij de opening zijn. Ik moet op datzelfde moment namelijk aantreden bij weer een landelijk overleg met de partners van Biebsearch, Boek1boek, Kunst van Lezen en Schoolbieb. De contouren voor een landelijk programma voor De Bibliotheek op School zijn gelegd, de visie staat op papier, ik mag nog even het plaatje toelichten zoals we het ons hadden voorgesteld en dan gaan we spijkers met koppen slaan. Het driepuntenplan van heer Deckers lijkt daarmee werkelijkheid te komen. En dat is voor alle baby's die we nu al inschrijven echt heel goed nieuws!

UPDATE: en de opening was een groot succes met veel kleine biebbezoekers!

Reacties

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je