Doorgaan naar hoofdcontent

Spanning op BieblogHengelo


Het zijn spannende tijden in boeken- en bibliotheekland. Niet vanwege de bezuinigingen, ben je mal, maar omdat juni de Maand van het Spannende Boek is. Niet opgevallen? Dan bent u deze maand nog niet in boekhandel of bibliotheek geweest. Doen, want u krijgt een gratis spannend boek bij uw aankoop of uitlening. En op=op.

De redactie van Bieblog Hengelo wilde deze spanning niet ongemerkt voorbij laten gaan en schakelde haar schrijversnetwerk in. Want eerlijk gezegd, wij van de redactie hebben ook wel eens zin om de pen even aan iemand anders te geven (maar dat hebt u niet van mij). Dus hebben we een aantal schrijvers van spannende boeken gevraagd om vrijwillig een gastrecensie te schrijven over hun favoriete spannende boek. En het mooie is dat we daar hele leuke reacties op hebben gekregen.

Dus we hebben deze maand een topteam van echte schrijvers te gast op ons Bieblog. Had u dat nog niet gezien? Geeft niks, hier een herkansing. Met op rij een bijdrage van:

  • Peter de Zwaan
  • Roel Janssen
  • Nicole Stemers
  • Almar Otten
  • Judith Visser
  • En dan zijn we nog niet helemaal klaar...

Eerlijk is eerlijk, alle credits gaan naar m'n collega's die dit hebben geregeld en gepost. Ik heb me enkel braaf op mijn vaste bijdrage hoeven storten. Geen punt, dat was ook best wel weer spannend (met morgen een nieuwe spannende film).

En zo blijven we proberen om met ons Bieblog aan te sluiten bij de actualiteit. Volgens mij worden we daar steeds handiger en inventiever in. What's next jongens? Ik weet het: zomerlezen!

Reacties

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N