Doorgaan naar hoofdcontent

Biebsearch is trending hot

De laatste week stond het hier en daar bol van de trotse berichten over Biebsearch, de grote broer en eerstgeborene van 'mijn' Junior. Deze mooie samenwerking met het voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs was namelijk genomineerd voor de ICT~office Innovatie award. De wat?

Nou kijk, Annemarie legt het hier even uit en bedankt hier iedereen die deze award verdiend heeft. En Mark vertelt hier uitgebreid uit wat deze nominatie met hem doet. Deze twee kanjers zaten vanavond dus in het sjiek tussen de hotemetoten ergens in Noordwijk. En zordgen daar voor een zinderende live prijsuitreiking op twitter. M'n chai kookte er zelfs van over en twitter liep regelmatig vast. Tja, dat ben je hot!

Het was het wachten waard, maar de prijs ging naar Lociga voor iets met elektronisch rijden. Het zal wel. Er gaan in ieder geval straks twee mensen moe maar voldaan van een leuk avontuur naar huis. En morgen weer gewoon aan de bak volgens mij.

Waarom Biebsearch eigenlijk stiekem toch had moeten winnen ziet u in onderstaand filmpje. Werk ik ondertussen hard verder aan De bibliotheek op de basisschool, hebben we volgend jaar gewoon een herkansing.

Gefeliciteerd Biebsearch-team!

Reacties

 1. Hoe dan ook een prachtige actie dit. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank Edwin, namens het hele biebsearchteam!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is me nogal wat zeg, zo'n nominatie!
  En uiteraard vind ik de hele opzet van biebsearch geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sofie: Mooi om te horen. En ja, je zou er bijna van naast je biebslippers gaan lopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We zijn met elkaar gewoon heel trots op datgene wat we in onze sector toch maar mooi naar buiten kunnen uitstralen.
  Dank voor de support!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een week. Leuk om het weer even terug te zien. En volgend jaar een award voor Biebsearch jr!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Annemarie en Mark: En wat een briljante foto's heeft het hier opgeleverd. De bibliotheek in de picture, dat hebben toch maar mooi voor elkaar gekregen. Volgend jaar inderdaad alle schijnwerpers op de jongste lezers, in welk project dan ook! Dank voor het meeliften op jullie succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer