Doorgaan naar hoofdcontent

Na regen komtHet regent
maar iedereen weet:
na regen komt…

het ligt op het puntje van ieders tong -
na regen komt moedeloosheid
nee
na regen komt zwaarmoedigheid
nee
na regen komt zwartgalligheid
komt zorgbarendheid zorgwekkendheid zorgonverzekerbaarheid
zompigheid zondigheid…

het regent
en iedereen wordt nat
iedereen weet het bijna
iedereen hoest rilt denkt koortsachtig na
waadt door het water dat tot de ramen staat
dat stijgt en stijgt
iedereen grijpt iemand vast
laat iemand niet meer los -
na regen komt… komt…


Toon Tellegen

Reacties

 1. na regen komt regent kijk maar in het woordenboek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @anoniem: ja, zo kun je het ook bekijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ... na regen komt - in 't woordenboek - regenachtig...
  Als ik naar buiten kijk na een fikse regenbui, dan zie ik het water verdampen op wegen en daken. Druppels die van de bomen dwarrelen en de plasjes hun gladde oppervlak even voorzien van mooie kringen.
  Na de regenbui is de lucht frisser, zuiverder en de kleuren van de wereld helder...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jos: Dat is mooi! En er waren vandaag weer een paar flinke buien om die mooie wereld tevoorschijn te toveren.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je