Doorgaan naar hoofdcontent

Oppepper


Ik heb groot nieuws! Vandaag kan je geluksdag zijn. Het is geen kwestie van toeval, het is een kwestie van kiezen. Want gelukkige mensen zijn gewone mensen die hun eigen geluk maken door te denken en zich te gedragen op een manier die het geluk in hun leven creëert. Dit is wat ze anders doen.

Gelukkige mensen:
 1. hebben een ontspannen en bewuste houding.
 2. gebruiken intuïtie en instinct om succesvolle beslissingen te nemen.
 3. hebben oog voor kleine dingen en lossen kleine problemen op.
 4. behandelen hun mislukkingen als een kans om te leren en te groeien.
 5. waarderen wat ze op dit moment hebben.
 6. werken elke dag ononderbroken aan het bereiken van hun doelen.
 7. helpen waar ze kunnen.
 8. hebben de neiging om de positieve kant te zien van hun tegenslag.
 9. genieten van nieuwe ervaringen en nemen berekende risico's.
 10. geloven in Kunnen.
Dus, degenen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en daden, weten dat geluk gecreëerd kan worden. Geloof elke dag in jezelf en in je vermogen om gelukkig te zijn, en na verloop van tijd zal je het zijn.

Ik weet niet zeker of het echt zo 'eenvoudig' is, maar ik vind het wel een mooi rijtje. En bijzonder om eens bij stil te staan vanuit m'n eigen handelen en geluksbeleving. Ben benieuwd of u ook hier en daar een oei-gevoel heeft. Geeft niks, het is nooit te laat om anders te kiezen!

Bron

Reacties

 1. Geen oei-gevoel bij mij. Aanvaarding... Succes bij jouw oei-gevoel items in het rijtje dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je