Doorgaan naar hoofdcontent

Nooit alleenGisteren - paginabreed in de nrcnext - trok eerste deze grote foto en daarna het kleine bericht ernaast mijn aandacht:

Alleen op de wereld

Een onderzoeksstation voor wetenschappers? Nee, dit is een Chileens dorpje genaamd Villa Las Estrellas op Antartica, waar ongeveer honderd mensen wonen. Het is een van de twee dorpen die op het continent rond de Zuidpool zijn te vinden. Het maakt deel uit van een militaire basis op King George Island.

Er staan veertien huizen, een basisschool en een kleuterschool. Verder is er één supermarkt. Als een bewoner ziek is, is er één dokter en één verpleegster die in het ziekenhuisje rechts op de foto kunnen helpen.

Eigenlijk is het leven in Villa Las Estrellas best luxe want naast de basisvoorzieningen zijn er ook een gymzaal, een sauna en een bibliotheek.

Punt gemaakt.
Niemand kan zonder de bibliotheek!

Foto: Vanderlei Almeida / AFP

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.