Doorgaan naar hoofdcontent

Kattenkwaad


Ik geef het maar eerlijk toe: ik ben wel blij met m'n vernieuwde Appie. Ruimer, netter, beter assortiment, prettig om doorheen te struinen. Ik heb m'n gebruikelijke boodschappen bijna alweer in een soort looproute zitten. Alhoewel ik ook net zo makkelijke kriskras heen en weer kan gaan.

Toch ontdekte ik onlangs dat ze één product echt hadden verstopt: wc-blokjes. Ik zocht bij het wc-papier, bij de schoonmaakmiddelen en weer kriskras terug. Maar ze leken echt foetsie. Vandaag probeer ik het opnieuw, soms heb je een frisse blik nodig. Maar nee, geen wc-blokjes.

Ik vraag zo'n vriendelijke knul om raad. Hij loopt - min of meer zelfverzekerd - naar de meest logische plek: het wc-papier. Hmm, vreemd, hier ligt het niet. Nee, dat weet ik. Hij zoekt hulp bij een oudere collega. En ja hoor, die loopt in een rechte lijn naar het schap met de vertrouwde blokjes.

Ja natuurlijk, naast het kattenvoer. Had ik kunnen weten.

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g