Doorgaan naar hoofdcontent

Nothing is what it seems


Meneer @adbelkabenali tweet dat hij in Enschede bij een opening is. Ik antwoord dat ik er ook ben! Dat wordt weer door Benali geretweet. Het schept een band, dat snapt u wel.

De opening van de eerste solo-expositie Nothing comes to mind van het Schotse duo Littlewhitehead verloopt soepel. Benali trakteert ons op een mooie inleiding, waarin hij het werk van Littlewhitehead verbindt met de drieregelige nieuwsberichtjes van Felix Fénéon aan het begin van de vorige eeuw. Onze band voelt nog te pril om als een oude bekende op hem af te stappen, dus ik teut wat na met vriend en kennis.

Totdat Benali ineens de zaal doorkruist en, alsof hij een oude bekende ziet, op me af stapt. Brede glimlach, hand uitgestoken voor het verzilveren van de band. We wisselen een hoi en hallo uit. Krijg nou wat, de schat. Lang leve Twitter!

"Ja sorry dat ik zo inbreek", zegt hij dan, "maar ik kom eigenlijk voor hem". Met dezelfde brede lach wijzend naar de kennis. "Ik ben namelijk op de fiets en we moeten echt weg..." En er kwam nog iets geloof ik, maar dat hoorde ik al niet meer. Te druk met het bij elkaar vegen van de gruzelementen van m'n ego.

Reacties

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je