Doorgaan naar hoofdcontent

Abracadabra

Nu we het toch over lezen hebben.
Dat vakblad, dat ik eigenlijk moet lezen om z'n belangrijke artikelen, verrastte me alweer met een grappige advertentie.Voor iedereen die worstelt met zo'n eenvoudige platte boeken-legger, is er nu de Abracadabra. Een boekenlegger, die bestaat uit twee 'luchtige' delen. Als de binnenste helft zich in het dichtge-slagen boek bevindt, wordt de buitenste helft gevuld met lucht. Door in die buitenste helft te knijpen, wordt het boek opengedrukt op de plek waar je was gebleven.

Deze geniale truc komt uit de toverhoed van de Zuid-Koreaanse ontwerpers Jung-Hyun Lee, Won-Sik Chae en Rhea Jeong. Ze hebben er zelfs de beroemde reddot design award mee gewonnen. Bij mij thuis klinken dan de woorden: 'Het moet ook niet veel gekker worden...'

Persoonlijk ben ik fan van de magnetische boekenleggers. Maar een treinkaartje doet het ook altijd nog prima!

Reacties

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.