Doorgaan naar hoofdcontent

Scouting 2.0

Ik vraag me wel eens af hoeveel nieuwe digidingetjes er dagelijks voor de consument gelanceerd worden. Veelblogger Edwin houdt ons goed op de hoogte, maar toch, het is me teveel om bij te houden. Laat staan te (leren) gebruiken.

Voor één van zijn laatste nieuw-tjes maak ik een uitzondering: Scoutle.


Laat je eigen 'padvindertje' het internet afstruinen, op zoek naar bloggers met gelijkgestemde interesses. Als er een connectie is, zorgt hij voor een ontmoeting. Ofzo. Oh ja, en je kunt natuurlijk deel uitmaken van een 'gelijkgestemdennetwerk' en zelf zo'n netwerk opzetten.

Toch aardig. Ik ben wel nieuwsgierig naar schrijfsels van anderen en wat meer bezoekers krijgen dan mijn handvol trouwe lezers van nu, is ook best spannend. Dus, sinds vanavond loopt er een echte Scribbles Scout door het wereld wijde web, op zoek naar jou!

Het was wel even lastig om mezelf in een categorie en subcate-gorie te plaatsen. Ik kreeg het beklemmende gevoel in een hokje geforceerd te worden waar ik eigenlijk niet in wilde passen. Dat systeem kan volgens mij beter. Maar mijn keus liet al gelijk een paar bekende padvindertjes door m'n widget lopen, dus volgens mij zit ik wel goed. Nou ben ik benieuwd met welke nieuwe vriendjes m'n scout thuis komt.

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g