Doorgaan naar hoofdcontent

Is Scribbles de sigaar?

Deze week viel er een mysterieze brief door de bus. Hij is gericht aan "Boten Dam". Die achternaam klopt inderdaad voor de helft, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Verder staat er een afbeelding van een half opgerookte sigaar op het adresetiket. Geen afzender.
Spannend!

De dubbelgevouwen kaart maakt het mysterie compleet. Voorop een afbeelding van 2 sigaren in een houdertje waarmee je vermoedelijk ook de punt afknipt. Dat doe je toch met sigaren? Daaronder de tekst 2 Sigoar'n op een richeltie!! Op de achterzijde staat een afbeelding van iets dat voor een hoopje garnalen of wormen door kan gaan en de gedrukte tekst:

Beste heer Dam, (weer bijna goed)

Zoals beloofd hier 2 sigoarn op een richeltie. Bedankt voor de bezichtiging en uitleg van de boten. Ook wil ik u beiden bedanken voor de gastvrijheid en de heerlijke wormen.

Groeten, Frenk

Huh?

Gastvrij, oké. Maar welke boten? Heerlijke wormen?
Welke grapjurk...
De envelop heeft een gedrukte adressticker én een echte postzegel. Hier is dus in ieder geval één paar handen druk mee geweest. Geadresseerde reclame komt vaker voor, maar dan zou ik wel je bedrijfsnaam achterlaten ofzo. Of zou ik binnenkort een vervolgbrief krijgen met de ontknoping van het mysterie?

Googelen helpt ook niet echt. Wel vind ik de gebruikte afbeeldingen. De adresstickersigaar staat op de website van Jan Marijnissen. Die van de sigoar op een richeltie op Buzzer: een Word of Mouth Marketing bureau, waar nieuwsgierige, mondige en sociaal actieve consumenten in staat worden gesteld als eerste nieuwe producten uit te proberen en te 'buzzen' aan hun omgeving.

Dit kan volgens mij 3 dingen betekenen:
1. De SP is een ludieke ledenwerfcampagne gestart, waarvan ik vast nog meer ga horen.
2. Iemand wil dat ik - als typisch voorbeeld van een nieuwsgierige, mondige, sociaal actieve consument - de nieuwe sigarenhouder onder de aandacht breng van mijn omgeving. Bij deze.
3. Eén of andere verveelde malloot vond het nodig om met wat knip-en-plakwerk een bizarre boodschap aan onschuldige landgenoten rond te sturen.

Ik weet het niet hoor, maar volgens mij ben ik het slachtoffer van de eerste analoge spam. Wat denkt u?

Reacties

  1. Wat een rare toestanden!
    Net iets voor een David Lynch film of een Murakami boek. =)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha David,
    Inderdaad, Lynch zou hier wel raadt mee weten ;-) In Vlaanderen sturen ze vast niet zulke gekke kaartjes rond, toch?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil ook wel gebuzzt worden. kun je je daarvoor aanmelden? Of dit de eerste analoge spam is waag ik te betwijfelen; ondanks NEE/NEE krijg ik toch aanbiedingen van de pizzaboer of postcodegegok i.d bus.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Aanmelden kan! Gewoon een mailtje sturen naar Willem ;-)
    Ja, je hebt wel gelijk natuurlijk. Die NEE/NEE is niet voor niets uitgevonden. Maar vanwege die schijnbaar persoonlijke benadering vond ik met een iets ander soort spam van doen te hebben. Vandaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Astrid, nee zulke surreële brieven heb ik hier nog niet ontvangen =)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haaaaa,

    Je bent vandaag de eerste die me doet schateren, waarvoor mijn hartelijke dank.

    "Bedankt voor de heerlijke wormen"

    Met recht een vreemde vogel!

    Ik ben dol op surrealisme.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha Edwin,
    Fijn dat ik je een schaterende nacht heb bezorgd ;-) Als die Frenk toch eens wist hoeveel mensen er nog plezier hebben van zijn kaartje.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo