Doorgaan naar hoofdcontent

Is Scribbles de sigaar?

Deze week viel er een mysterieze brief door de bus. Hij is gericht aan "Boten Dam". Die achternaam klopt inderdaad voor de helft, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Verder staat er een afbeelding van een half opgerookte sigaar op het adresetiket. Geen afzender.
Spannend!

De dubbelgevouwen kaart maakt het mysterie compleet. Voorop een afbeelding van 2 sigaren in een houdertje waarmee je vermoedelijk ook de punt afknipt. Dat doe je toch met sigaren? Daaronder de tekst 2 Sigoar'n op een richeltie!! Op de achterzijde staat een afbeelding van iets dat voor een hoopje garnalen of wormen door kan gaan en de gedrukte tekst:

Beste heer Dam, (weer bijna goed)

Zoals beloofd hier 2 sigoarn op een richeltie. Bedankt voor de bezichtiging en uitleg van de boten. Ook wil ik u beiden bedanken voor de gastvrijheid en de heerlijke wormen.

Groeten, Frenk

Huh?

Gastvrij, oké. Maar welke boten? Heerlijke wormen?
Welke grapjurk...
De envelop heeft een gedrukte adressticker én een echte postzegel. Hier is dus in ieder geval één paar handen druk mee geweest. Geadresseerde reclame komt vaker voor, maar dan zou ik wel je bedrijfsnaam achterlaten ofzo. Of zou ik binnenkort een vervolgbrief krijgen met de ontknoping van het mysterie?

Googelen helpt ook niet echt. Wel vind ik de gebruikte afbeeldingen. De adresstickersigaar staat op de website van Jan Marijnissen. Die van de sigoar op een richeltie op Buzzer: een Word of Mouth Marketing bureau, waar nieuwsgierige, mondige en sociaal actieve consumenten in staat worden gesteld als eerste nieuwe producten uit te proberen en te 'buzzen' aan hun omgeving.

Dit kan volgens mij 3 dingen betekenen:
1. De SP is een ludieke ledenwerfcampagne gestart, waarvan ik vast nog meer ga horen.
2. Iemand wil dat ik - als typisch voorbeeld van een nieuwsgierige, mondige, sociaal actieve consument - de nieuwe sigarenhouder onder de aandacht breng van mijn omgeving. Bij deze.
3. Eén of andere verveelde malloot vond het nodig om met wat knip-en-plakwerk een bizarre boodschap aan onschuldige landgenoten rond te sturen.

Ik weet het niet hoor, maar volgens mij ben ik het slachtoffer van de eerste analoge spam. Wat denkt u?

Reacties

 1. Wat een rare toestanden!
  Net iets voor een David Lynch film of een Murakami boek. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha David,
  Inderdaad, Lynch zou hier wel raadt mee weten ;-) In Vlaanderen sturen ze vast niet zulke gekke kaartjes rond, toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook wel gebuzzt worden. kun je je daarvoor aanmelden? Of dit de eerste analoge spam is waag ik te betwijfelen; ondanks NEE/NEE krijg ik toch aanbiedingen van de pizzaboer of postcodegegok i.d bus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aanmelden kan! Gewoon een mailtje sturen naar Willem ;-)
  Ja, je hebt wel gelijk natuurlijk. Die NEE/NEE is niet voor niets uitgevonden. Maar vanwege die schijnbaar persoonlijke benadering vond ik met een iets ander soort spam van doen te hebben. Vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Astrid, nee zulke surreële brieven heb ik hier nog niet ontvangen =)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haaaaa,

  Je bent vandaag de eerste die me doet schateren, waarvoor mijn hartelijke dank.

  "Bedankt voor de heerlijke wormen"

  Met recht een vreemde vogel!

  Ik ben dol op surrealisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Edwin,
  Fijn dat ik je een schaterende nacht heb bezorgd ;-) Als die Frenk toch eens wist hoeveel mensen er nog plezier hebben van zijn kaartje.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g