Doorgaan naar hoofdcontent

Wie of wat ligt er bij u in bed?

Deze week stond er een leuk berichtje in de nieuwsbrief van onze vereniging.

Uitgeverij Cossee heeft een notitieboekje op de markt gebracht voor mensen die van boeken houden en graag aantekeningen maken over wat ze lezen. Ik wil u de wervingstekst niet onthouden:

Hoe vaak realiseer je je, dat je je lievelingsboek uit enthousiasme hebt uitgeleend, maar dat je het boek helaas nooit meer hebt teruggezien? En wie was dat ook alweer aan wie je het boek te leen had gegeven? Hoe vaak overkomt het je niet dat je bij het lezen van een boek een passage wilt aanstrepen, onthouden en op een gepast moment weer wilt citeren? En hoe vaak denk je niet: dat komt me bekend voor. Heb ik dit al eens ergens gelezen? Als je je hierin herkent, is Uitgeleend en uitgelezen het ideale boekendagboek.

Uitgeleend en uitgelezen is een boekendagboek met drie rubrieken:
- Uitgelezen boeken en favoriete passages
- Uitgeleende boeken aan onbetrouwbare vrienden
- Boeken die absoluut nog gelezen moeten worden

Daarnaast bevat het fraaie citaten uit de wereldliteratuur over het genot van het lezen en het heeft achterin een insteekhoesje voor kaartjes, knipsels et cetera.

Zo heerlijk 1.0, zo'n feestje voor de ware leesbeesten. Wie echt van lezen houdt, houdt volgens mij niet zo van digitale leeslogboeken. Waarschijnlijk ook niet van LibraryThing. Dan wil je het gewoon voelen en ruiken, ook je notitieboekjes.

Ik zal zelf niet snel een boek uitlenen, wat in dit geval meer zegt over mij dan over de betrouwbaarheid van mijn vrienden. Ook maak ik zelden notities in of over een boek. Maar ik kan me bij die behoefte wel iets voorstellen. Dat onze vereniging aanbiedt om een speciale editie uit te brengen met naam en logo van je eigen bibliotheek, dat vind ik dan weer best een aardig idee. Leeskringen genoeg, zou ik denken.

Maar helemaal vrolijk word ik van het motto van Cossee, dat op verschillende cadeaus te vinden is:

Gaat u vooral met
een goed boek naar bed,
of in ieder geval
met iemand die er
een gelezen heeft

Slaap zacht.

Reacties

  1. ja... mooi motto hé! Jammer dat hun lampjes met die tekst alweer uitverkocht zijn. En hun t-shirts met deze tekst ook. Was nog wel iets om als bedrijfskleding aan te doen ;-)
    Groetn Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bedrijfskleding!
    briljant
    nou ja, we kunnen altijd hun tape nog wel ergens voor gebruiken, toch ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Berlijn - Stadsbeer Schnute

Berlijn dankt haar naam en stadswapen aan de beer. Er doen veel verhalen de ronde over de relatie tussen beer en Berlijn. De meest overtuigende is de hypothese van onderzoeker Theodor Zell. Volgens Zell is de stad Berlijn gesticht in de buurt van een plaats waar zich veel beren ophielden, ter hoogte van de huidige Nederlandse ambassade . Dit was aan het eind van de twaalfde eeuw een ondiepe, vlakke plaats in de Spree. Ook beweert hij dat het woord Berlin vroeger 'bereplaats' beteken-de. En dat maakt z'n theorie geloofwaardig genoeg! Waar of niet, je komt de beer overal tegen. Niet alleen in alle soorten en maten op straat en in de souvenierswinkels, maar ook in het echt. Knuffelijsbeer Knut kennen we nu wel, dus die slaan we even over. In het hartje van de stad resideert in de berenkuil Am Köllnischen Park sinds augustus 1939 de enige echte Berlijnse stadsbeer. De vreugde na de feestelijke opening was van korte duur. De beren hadden zwaar te lijden tijdens de oorlog. All