Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe smart is uw pen?

Het zal aan mij liggen, maar ik had er nog nooit van gehoord: de Smartpen. Hij neemt op wat er gezegd wordt, dat luister je weer af door op het woord te klikken dat je schreef toe er gesproken werd. Huh? Even visualiseren.



Is dat handig? In sommige gevallen misschien. Tijdens een college of conferentie bijvoorbeeld. Of wanneer je een interview afneemt. Doordat je minder hoeft te schrijven, kun je geconcentreerder luisteren. Maar je hebt wel speciaal - en duur - papier nodig. En wat doe je eigenlijk als de inkt op is?

Meer informatie en een uitgebreide bespreking vindt u op FrankWatching.

Reacties

  1. Heel apart! Mijn vader zou gezegd hebben: waar moet het toch heen met ons? En ik zeg het niet, maar vraag het me wel eens af.
    Overigens: mijn vader was geen negatieveling noch conservatief.
    Ik zou z'n houding tegenover technische ontwikkelingen als nieuwsgierig ontzet en bewonderderend verbijsterd willen omschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @AvA: Van zo'n houding is nog niemand slechter geworden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N