Doorgaan naar hoofdcontent

Een fysieke conferentie over e-learning

Ik heb het al even kort genoemd, maar morgen gaat het dan echt gebeuren: met zes collega's die zich net als ik provinciaal inzetten voor het onderwijs mag ik naar 's werelds grootste e-learning conferentie in Berlijn. Zeg maar, 'mijn' Berlijn. Ik vind dat niet zo erg.

De grap is zelfs dat we logeren in hetzelfde hotel als waar ik de allereerste keer verbleef. En als ze dat internationale ontbijtbuffet sinds die tijd niet veranderd hebben, dan krijg ik 's morgen nog een probleem: wordt het yoghurt met muesli, plukbrood met feta en olijven of toch die worstjes en witte bonen in tomatensaus. Een goede bodem is niet verkeerd, toch?


Die conferentie, oh ja. Die heeft een heel vol programma. Ik heb nog vier treinuren om daar de meest interessante lezingen en workshops uit te selecteren. Iets waar bibliotheken en scholen nog profijt van kunnen hebben en wat mijn project kan verrijken. En we mochten van de baas ook best een avondje vrij nemen om wat rond te lopen en naar een kerstmarkt te gaan ofzo. Fijn.

Wat ik tijdens dit bliksembezoekje - want ik ben strak voor pakjesavond alweer thuis - in ieder geval ga opzoeken, dat is het stiltecentrum bij de Brandenburger Tor. Ik ben een beetje opgebrand geraakt deze laatste week en hoop op die plek weer wat mentale rust, levensenergie en inspiratie op te doen voor het enerverende 2010 dat voor de deur staat.

Die mentale rust beleef ik het toch ook het best offline, dus de stekkers gaan er even uit, lieve volgers. Als alle pepernoten op zijn, de chocoladeletters écht groen zijn uitgeslagen en alle goedbedoelde kadootjes zijn omgeruild, komt er wel een keer een verslagje of een ander levensteken van uw Scribbles. In de tussentijd kijk ik vooral naar de maan die weer zo mooi door de bomen schijnt...

Reacties

  1. Ik verheug me op ons offline avontuur in Berlijn.

    Morgen gaan we samen op reis en ik kom graag met stof genoeg tot nadenken weer thuis.

    enne.. die stekker kan ik me wel voorstellen. Wat komt dat komt toch? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De wereld is gelukkig groter dan een weblog. Tot later! En veel inspiratie en nieuwe energie (én mooie sintkadootjes) toegwenst. Niet vergeten een mooi boek voor voor-het-slapen-gaan in te pakken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toffe trip! De vele namen in de lijst met sprekers zeggen mij helemaal niets maar jullie gaan er vast een hoop leren. Geniet ervan...en ook van je chillperiode. Altijd luisteren naar zulke signalen van lichaam en geest!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @essen: CU!

    @schrijver: Bedankt. Alleen Yoga-magazine gaat mee. Ook inspirerend ;-)

    @Edwin: Ik ken ook helemaal niemand, dat maakt het alleen maar des te imposanter. Dat chillen en luisteren ga ik echt heel erg proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede reis en veel inspiratie toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo