Doorgaan naar hoofdcontent

The Uniform Project (bijna) volbracht!


Bijna een jaar geleden schreef ik over de Brits-Indiase Sheena Matheiken. Zij was begonnen aan een 365dagen-project: elke dag hetzelfde jurkje, maar elke dag anders gedragen en 'versierd'. De opbrengsten van donaties en de verkoop van alle accessoires zouden ten goede komen aan kinderen in India die geen geld hebben om naar school te gaan. Sindsdien heeft een link naar haar site - waar haar dagelijkse outfit te volgen was - als RSS op mijn blog gestaan. Heeft u ze gevolg? Nou, ik wel!

Ik heb echt alles voorbij zien komen: de seizoenen natuurlijk, een enkele vakantie, een trip naar India om te kijken hoe het met de kinderen en de scholen gaat, actualiteiten rondom artiesten en vrienden, fashionweeks en zelfs de aswolk van de IJslandse vulkaan. Verschillende ontwerpers hebben speciaal dingen voor haar gemaakt, daarover schreef ze bij elke dag een korte toelichting. Vandaag staat één van mijn favoriete schilders centraal: René Magritte. Leuk gedaan en bedankt, Sheena.

Inmiddels is ze aan het aftellen. Nog 6 dagen. Er komt vast een knallende finale. Ze heeft op dit moment genoeg geld binnengehaald om 207 kinderen naar school te kunnen laten gaan. En ik weet zeker dat die teller nog wel even doorloopt. Bijzonder.

Ook nieuwsgierig naar hoe haar jurkjesjaar eruit zag? Onderstaand filmpje toont alle dagen en alle creaties. Inderdaad, geen dag hetzelfde. Ik zal haar missen. En er zoemt al de hele week één prangende vraag door m'n hoofd: wat zal ze aantrekken op dag 366?


Uniform Project Picture Book from The Uniform Project on Vimeo.

Reacties

 1. Dit is toch wel het sympathiekste en origineelste van alle 'elke dag een foto van mezelf-series die op internet te zien zijn. Narcistisch en altruïstisch tegelijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @eazy: Ja, zo kun je het ook zien. Beter dan zo'n mugshot, of hoe heet zoiets vreemds... Alle jurkjes zijn via de veiling al uitverkocht. Het was een mooie uitdaging geweest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Astrid,
  (Het is niet de tijd en de plaats om je te zeggen wat ik ga zeggen, maar hier kan ik je vinden.)
  Misschien wist je het al, misschien reserveerde je al kaarten, maar voor het geval je het niet weet: 3/11 is er een voorstelling van het NBE met Bart Moeyaert. Reserveren via Muziekkwartier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @AvA: Een supertip! Het vervolg op De Schepping. Dat wordt een feestje en ik ben erbij ;-) Dank.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.